News

Atac armat într-o școală din Bosnia. Un băiat de 14 ani a fost reținut după ce a împușcat un profesor

Atac armat într-o școală din Bosnia. Un profesor de engleză a fost împușcat în gât de un fost elev. Băiatul are doar14 ani.
14.06.2023 | 18:02
Atac armat intro scoala din Bosnia Un baiat de 14 ani a fost retinut dupa ce a impuscat un profesor
Atac armat într-o școală din Bosnia. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Hepta.ro/ Captura Facebook Naša Krajina
ADVERTISEMENT

Atac armat într-o școală din Bosnia, acolo unde învață copii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani. Un profesor de engleză a fost împușcat în gât de un băiat de 14 ani. Bărbatul a ajuns la spital, fiind intubat și supus de urgență unei operații.

Atac armat într-o școală din Bosnia. Un profesor de engleză a fost împușcat

Incidentul grav a avut loc, miercuri, într-o unitate de învățământ din localitatea Lukavac, aflată în nord-estul țării. Băiatul a fost reținut de oamenii legii, potrivit agenției AFP.

ADVERTISEMENT

Din primele cercetări, reiese că atacatorul, care încă nu are 14 ani împliniți, ar fi fost elev al școalii respective. Se pare că băiatul a fost nevoit să schimbe unitatea de învățământ de puțin timp.

„Copilul a fost transferat la o altă şcoală la începutul celui de-al doilea semestru, din motive disciplinare”, a transmis ministrul Educației, Ahmed Omerovic, după atacul sângeros din unitatea de învățământ.

ADVERTISEMENT

Având în vedere contextul, este posibil ca adolescentul în vârstă de 14 ani să fi recurs la acest gest dorind să se răzbune pe reprezentanții școlii la care a învățat până în semestrul al doilea.

„Băiatul, care nu are încă 14 ani, se află sub supravegherea poliţiei într-un sediu al poliţiei din Lukavac. Arme de foc şi alte obiecte abandonate au fost plasate la loc sigur până când va începe ancheta”, a transmis Ministerul de Interne al cantonului Tuzla.

ADVERTISEMENT

Victima a fost supusă unei intervenții chirurgicale

Potrivit tatălui victimei, profesorul de engleză ocupa și funcția de director adjunct al școlii elementare. Din fericire, bărbatul a fost operat iar acum se află în stare stabilă, așa cum au transmis medicii.

Atacul vine la aproximativ o lună după ce un alt incident armat a avut loc într-o școală din capitala Serbiei. Un adolescent de 13 ani a împușcat mai multe persoane. Opt elevi și un agent de pază au murit.

ADVERTISEMENT

Alți elevi și profesori au fost răniți. Copiii care i-au căzut victime atacatorului aveau vârste cuprinse între 11 și 14 ani. După două zile, alte opt persoane au fost ucise într-un alt atac armat produs la 60 de km de Belgrad. Atacatorul, un tânăr de 21 de ani, a împușcat oameni la întâmplare în timp ce se afla într-un autoturism aflat în mers.

ADVERTISEMENT
Tags: