News

Alertă medicală în China. O nouă epidemie a izbucnit în țară. Mii de oameni depistați pozitiv

18.09.2020 | 13:26
Alerta medicala in China O noua epidemie a izbucnit in tara Mii de oameni depistati pozitiv
ADVERTISEMENT

Scăpată aproape definitiv de Covid-19, cu multe zile fără infectări interne raportate de autorități, China se pregătește să înfrunte o nouă epidemie.

Până în prezent, Beijingul a anunțat că peste 3.000 de persoane din țară s-au îmbolnăvit de bruceloză, după ce o bacterie a fost scăpată anul trecut dintr-un laborator.

ADVERTISEMENT

Din primele date, acest virus a pornit de la o fabrică de produse farmaceutice din orașul Lanzhou, care producea vaccinuri împotriva brucelozei pentru uz animal.

O nouă epidemie a izbucnit în China. Mii de oameni depistați pozitiv

China se confruntă în aceste zile cu o nouă epidemie, iar experiența catastrofală cu noul coronavirus aduce îngrijorări la nivel global. Până la această oră se știe că mii de persoane din nord-vestul țării sunt infectate cu o boală bacteriană în urma unei scurgeri de la o fabrică biofarmaceutică, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

Oficialitățile din domeniul medical ale orașului Lanzhou, capitala provinciei Gansu, au confirmat că 3.245 de persoane sunt infectate cu bruceloză, afecțiune este de obicei cauzată de contactul cu animalele care transportă bacteriile brucella.

Totodată, alte 1.401 de cetățeni din China au avut teste preliminare pozitive. În total, autoritățile au testat 21.847 de persoane din cei 2,9 milioane de locuitori ai orașului. Din fericire, până acum nu au fost raportate decese, a anunțat Comisia de Sănătate a orașului, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Ce este bruceloza și ce simptome prezintă

Specialiștii afirmă că transmiterea brucelozei de la om la om este extrem de rară. Majoritatea oamenilor se infectează prin consumul de alimente contaminate sau inspirând bacteria, ceea ce pare să se fi întâmplat în orașul Lanzhou.

Cunoscută și sub denumirea de febră malteză sau febră mediteraneană, bruceloza poate provoca dureri de cap, dureri musculare, febră și oboseală.

ADVERTISEMENT

Există situații când simptomele dispar, dar sunt și cazuri în care pot deveni cronice sau nu pot dispărea niciodată, cum ar fi artrita sau umflarea anumitor organe, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Cei infectați cu bruceloza acută, care nu se află într-un stadiu complicat, se vindecă în 2-3 săptămâni, chiar fără tratament.

Oarecum similar noului coronavirus, se pare că bacteria care duce la bruceloză a fost scăpată din laboratorul unui producător chinez de farmaceutice în vara anului trecut, undeva între sfârșitul lunii iulie și sfârșitul lunii august.

ADVERTISEMENT