News

Alertă! Şapte medici de la Spitalul “Victor Babeş”, depistaţi pozitiv cu coronavirus!

01.04.2020 | 16:00
Alerta Sapte medici de la Spitalul Victor Babes depistati pozitiv cu coronavirus
Alertă! Şapte medici de la Spitalul "Victor Babeş", depistaţi pozitiv cu coronavirus!
ADVERTISEMENT

Şapte cadre medicale de la Spitalul Victor Babeş au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Două dintre aceste cadre sunt uşor simptomatice. Anunţul a fost făcut de directorul medical al unităţii sanitare, Simin Aysel Florescu.

Alertă! Şapte medici de la Spitalul “Victor Babeş”, depistaţi pozitiv cu coronavirus!

Florescu a spus că a fost făcută testarea personalului medical în ordinea cronologică a intrării în contact cu pacienţii. Directorul medical a spus că medicii sunt obişnuiţi cu echipamentele de protecţie şi că nu se poate pune în discuţie ca acestea să lipsească.

ADVERTISEMENT

Simin Aysel Florescu a declarat că toate cadrele medicale depistate pozitiv cu coronavirus vor avea asigurată cazare în afara familiilor:

“Li s-a pus la dispoziție cazare în două hoteluri în totalitate dedicate nouă și o cazare într-o aripă separată, fostă secție de dermatologie, dedicată doar personalului medical, cu circuit separat”, a spus Florescu.

ADVERTISEMENT

La Spitalul Universitar au fost depistate pozitiv 17 cadre medicale şi 10 pacienţi! La “Sf. Ioan”, 72 de cadre medicale şi 9 rezidenţi sunt în izolare

Din păcate nu doar la Spitalul “Victor Babeş” există această problemă. La Spitalul Universitar din Capitală, 17 cadre medicale şi 10 pacienţi au fost depistate pozitiv. Au fost prelevate 500 de teste pentru personalul medical şi pacienţi şi au mai rămas 20

În plus, la Spitalul “Sf. Ioan” din Capitală o femeie a fost depistată pozitiv cu COVID-19 şi 72 de cadre medicale şi 9 rezidenţi au fost plasaţi în izolare:

ADVERTISEMENT

„În cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secția de nefrologieși dializă a unității sanitare.

Pacienta este asimptomatică și a fost transferată la Spitalul “Carol Davila”, conform procedurilor. În secția respectiva mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19.

ADVERTISEMENT

Înacestcaz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unității sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenți de pe secție li s- a solicitat să rămână acasă.

Menționăm că toate cadrele medicale sunt asimptomatice și vor fi testate”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

 

ADVERTISEMENT
Tags: