Fotbal international

Alex Băluţă crede în şansele Craiovei după venirea lui Bergodi. “Are puterea să cucerească titlul”

25.05.2020 | 10:34
Alex Baluta crede in sansele Craiovei dupa venirea lui Bergodi Are puterea sa cucereasca titlul
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al echipei din Bănie, Alex Băluţă, crede în şansele Craiovei la câştigarea titlului. Băluţă este primul fotbalist român care s-a aflat pe teren după pauza forţată provocată de pandemia de coronavirus.

Alex Băluţă crede în şansele Craiovei şi pentru că e din nou un italian pe bancă

El a jucat sâmbăta trecută într-o restanţă din campionatul Cehiei, dar echipa sa, Slovan Liberec, a pierdut neaşteptat, cu 2-0, la Teplice. Românul a fost înlocuit în minutul 56. El a vorbit duminică seară, la Digi Sport, despre experienţa trăită la primul meci după atâta timp dar şi despre şansele pe care le are Craiova la campionat.

ADVERTISEMENT

În opinia sa oltenii au şanse reale să câştige titlul, chiar dacă duelul cu CFR Cluj, mai ales şi cu FCSB nu va fi deloc uşor, dar are încredere în noul antrenor, Cristiano Bergodi.

Şi când a fost el au existat şanse

“Păi nu e nimic surprinzător să câştige Craiova, pentru că au puterea. Cât am fost eu acolo, am avut şanse să trecem pr primul loc, am fost la mâna noastră.

ADVERTISEMENT

Au şanse în continuare, au echipă foarte bună, sunt acoperiţi pe toate posturile, mai ales că a venit acum şi domnul Bergodi.”

Nu-l uită pe Devis Mangia, cu care a câştigat Cupa

Alex Băluţă apreciază şcoala de antrenori italiană, pentru că nu uită să amintească faptul că primul trofeu cucerit de Craiova după foarte mult timp, Cupa României, a fost câştigat cu Devis Mangia pe bancă.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că cu domnul Mangia lucrurile au decurs aşa de bine şi că nimeni nu se aştepta, nimeni nu avea încredere în dânsul, am reuşit să aducem Cupa la Craiova după 25 de ani.

Mi-aş dori ca anul acesta domnul Bergodi să aducă campionatul, aşa cum domnul Mangia a adus Cupa”

ADVERTISEMENT

Îi era dor să revină în iarbă la un meci oficial

Revenind la primul meci jucat după mai bine de 60 de zile Băluţă recunoaşte că a fost destul de greu, dar bucuria de a se simţi din nou pe gazon, într-un meci oficial, a fost foarte mare.

“A fost o perioadă destul de grea pentru că a trebuit să ne adaptăm din nou la efort, să încercăm fim din nou la forma avută anterior. Păcat că nu am început cu dreptul, deşi aveam mare încredere în noi, ne-ar fi ajutat să ajungem pe loc de play-off. Suntem în cărţi deocamdată.

Ne-am pregătit din greu 3-4 săptămâni, deci uşor nu a fost deloc, mai ales că am jucat şi cu tribunele goale. A fost un sentiment ciudat. Dar îmi era dor să revin în iarbă şi să resimt emoţia de pe teren”.

ADVERTISEMENT