Fotbal international

Live Blog Superliga Cehia etapa a 25-a. Modul inedit în care au urmărit fanii derby-ul Sparta Praga – Viktoria Plzen. Stanciu și Băluță, decisivi pentru echipele lor

28.05.2020 | 13:10
Live Blog Superliga Cehia etapa a 25a Modul inedit in care au urmarit fanii derbyul Sparta Praga  Viktoria Plzen Stanciu si Baluta decisivi pentru echipele lor
ADVERTISEMENT

Prima etapă de la reluarea campionatului în Cehia s-a încheiat. Românii din Superliga Cehă au „strălucit”, după ce Alex Băluță a marcat golul victoriei pentru Liberec în meciul cu Ceske Budejovice, 1-0, iar Nicușor Stanciu a dat o pasă decisivă în victoria Slaviei Praga din deplasarea de la Mlada Boleslav, 1-0.

UPDATE, 28 mai, ora 13:10 / Derby-ul Sparta Praga – Viktoria Plzen (1-2) a închis etapa din Cehia și a surprins prin modul inedit în care fanii celor două echipe au putut urmări partida, chiar dacă nu au avut voie să intre pe stadion. Cluburile au montat ecrane uriașe în parcările stadioanelor, iar suporterii au vazut live meciul în sistem „drive-in”. Totuși, pentru a se păstra distanțarea socială, doar 300 de mașini au fost acceptate, însă suporterii nu au dezamăgit. Ei au venit îmbrăcați în tricourile echipei favorite, fiind înarmați cu steaguri, fulare, chiar și torțe, pentru a crea o atmosferă la fel cu cea din tribune.

ADVERTISEMENT
Partida Sparta Praga – Viktoria Plzen a fost urmărită de suporterii înfocați din mașină, în sistem „drive-in”

UPDATE, 28 mai, ora 9:40 / Alex Băluţă a adus victoria echipei sale Slovan Liberec în deplasarea de la Ceske Budejovice, marcând unicul gol al meciului în minutul 50. Imediat după ce a înscris, el s-a îndreptat către una dintre camerele de televiziune care transmitea partida și a făcut o declarație de dragoste. „Primul gând mi-a fugit la soție și la fetiță. Și, din acest motiv, am mers la cameră și le-am dedicat golul. Speram la o dublă, dar am fost foarte aproape”, a spus atacantul român pentru Digisport. El a devenit recent tătic, însă nu a apucat să-și vadă fiica, deoarece nu a ajuns încă în România din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

E cel mai frumos sentiment să marchezi și echipa ta să câștige, mai ales acum, când suntem între primele patru echipe ale campionatului. E o descătușare mare, pentru că îmi doream de multe meciuri să înscriu și am tot ratat mereu foarte multe șanse de care am beneficiat. Acum am concretizat una și sunt foarte bucuros, a mai spus Alex Băluță.

ADVERTISEMENT

Rezultatele din etapa a 25-a

  • Bohemians Praga – Teplice 4-0 (Jindrisek 12, Hronek 21, Nazarov 65, Vacek 90+2)
  • Opava – Karvina 0-0
  • Ceske Budejovice – Slovan Liberec 0-1 (Alex Băluţă 50)
  • Sparta Praga – Viktoria Plzen 1-2 (Karlsson 87 / Kalvach 26, Beauguel 52)
  • Jablonec – Zlin 1-0
  • Slovacko – Sigma Olomouc 0-0
  • Pribram – Banik Ostrava 0-0
  • Mlada Boleslav – Slavia Praga 0-1 (Sevcik 22) / Stanciu a fost integralist şi a pasat decisiv la gol
Clasamentul din campionatul Cehiei după etapa 25

UPDATE, 27 mai, ora 20:11 / Alex Băluţă a deschis scorul în minutul 50 al meciului Ceske Budejovice – Slovan Liberec.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 mai, ora 18:10 / Alex Băluţă este titular la oaspeţi în meciul Ceske Budejovice – Slovan Liberec.


UPDATE, 27 mai, ora 17:53 / Nicușor Stanciu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Slaviei Praga din deplasarea cu Mlada Boleslav, el oferind o pasă de gol la unica reușită a confruntării.

ADVERTISEMENT

Jindřich Trpišovský, antrenorul campioanei Cehiei, l-a evidențiat pe Nicușor Stanciu la finalul meciului: „Când joacă atât de bine nu-mi pasă deloc de cifrele sale!

Nico a fost astăzi ceea ce vrem să fie. A arătat concentrare maximă la meci. Cineva m-a întrebat despre statisticile lui, dar când se pune în slujba echipei poate să înscrie și patru goluri. 

Deci suntem satisfăcuți. Dacă ar juca mai mult pentru el, sigur ar avea cifre diferite. Însă acum e interesat de jocul colectiv, este motivat și foarte liniștit. De un astfel de Stanciu avem nevoie!”.


UPDATE, 26 mai, ora 21:23 / Slavia Praga a deschis scorul în meciul cu Mlada Boleslav, iar Sevcik a înscris din pasa lui Nicuşor Stanciu.


UPDATE, 26 mai, ora 20:08 / Nicușor Stanciu va fi titluar la Slavia Praga în meciul din deplasarea cu Mlada Boleslav, primul de la reluarea campionatului Cehiei.


UPDATE, 23 mai, ora 20:50 / Teplice a învins-o pe Slovan Liberec, scor 2-0, iar echipa românului a ratat şansa să urce pe un loc de play-off. Mijlocaşul de 26 de ani a jucat până în minutul 56, când a fost înlocuit cu Beran.


UPDATE, 23 mai, ora 19:00 / Până la meciurile din etapa a 25-a, sâmbătă se joacă Teplice – Slovan Liberec, meci restanţă din runda a 23-a. La oaspeţi, Alex Băluţă este titular.


Etapa a 25-a din Superliga Cehia are loc săptămâna viitoare

Teplice este clar că nu mai poate evita play-out-ul, având o linie a ultimelor etape foarte slabă, cu trei eșecuri, un egal și o victorie cu Zlin, pe teren propriu, Zlin fiind echipa de pe locul 14. Teoretic Slovan Liberec, echipa la care e împrumutat de Slavia Praga românul Alex Băluță, e favorită, fie și prin faptul că vine după patru victorii consecutive.

Etapa a 25-a are loc săptămâna viitoare, în zilele de marți, 26 mai și miercuri, 27 mai. Peste trei zile va urma runda cu numărul 26. Meciurile din al doilea eșalon vor începe de luni, 25 mai.

Slavia Praga a pierdut ultimele două deplasări

Liderul Slavia Praga, care are opt puncte peste locul secund, Viktoria Plzen, se va deplasa la Mlada Boleslav, ocupanta locului 5, cu 37 puncte. Nu va fi un meci ușor, pentru că sezonul acesta Slavia a arătat anumite slăbiciuni defensive în jocurile de afară, dovadă faptul că le-a pierdut pe ultimele două, pe terenul unor echipe cu care, de obicei, făcea instrucție. Este vorba de Slovacko și, mai ales, de concitadina Bohemians.

La opt punct în urma echipei lui Nicușor Stanciu se află Viktoria Plzen. Care va avea parte de un meci greu în deplasare, la Praga, pe terenul Spartei. Viktoria a oprit campionatul după cinci jocuri fără eșec, trei succese și două egaluri, la polul opus fiind Sparta, marea dezamăgire a campionatului, locul 9, 35 de puncte, cu doar două remize în ultimele cinci partide.

Jablonec și Banik Ostrava, marile favorite ale etapei

Echipa de pe treapta de bronz, Jablonec, primește vizita locului 14, Zlin și pleacă din postura de mare favorită. Zlin se anunță una dintre echipele care ar putea să ajungă la baraj de supraviețuire, alături de Opava și de Karvina.

Locul 4, Banik Ostrava, pare a avea o misiune ușoară în această etapă, chiar dacă va juca afară. Pentru că o va face pe terenul celei mai slabe echipe din campionat, lanterna roșie Pribram, doar 7 puncte. Un singur punct în ultimele cinci meciuri și un singur gol marcat pentru ultima clasată sugerează diferența de valoare, Ostrava având 38 de puncte.

Ceske Budejovice – Liberec, pentru intarea în play-off

Bohemians Praga – Teplice e un meci între două echipe care practică un fotbal urât, ultra-defensiv, în care scopul e doar distrugerea atacurilor adverse, ceea ce ne face să credem că va fi și un meci cu puține goluri sau deloc.

În schimb, miercuri, 27 mai, avem o partidă foarte tare, între Ceske Budejovice și Slovan Liberec, două echipe în formă, două echipe de atac, al căror obiectiv este să termine pe unul dintre locurile 5-6, momentan fiind pe pozițiile 8 și 7, dar cu șanse reale de a depăși și a intra în play-off.

Programul etapei a 25-a din Superliga Cehia

Marți, 26 mai, ora 19:00

  • Jablonec – Zlin
  • Slovacko – Sigma Olomouc
  • Pribram – Banik Ostrava
  • Mlada Boleslav – Slavia Praga (21:00)

Miercuri, 27 mai, ora 19:00

  • Bohemians Praga – Teplice
  • Opava – Karvina
  • Ceske Budejovice – Slovan Liberec
  • Sparta Praga – Viktoria Plzen (21:00)

Clasament Superliga Cehia înainte de etapa a 25-a

superliga cehia etapa a 25-a, clasament înaintea etapei
ADVERTISEMENT