Sport

Alex Mateiu, de 10 ani la Universitatea Craiova! Suporterii l-au luat la întrebări: „Nu mă las fără să câștig titlul”

Alex Mateiu împlinește în curând 10 ani de când este la Universitatea Craiova. Mijlocașul a fost luat la întrebări de suporterii grupării din Bănie.
13.03.2024 | 18:17
Alex Mateiu de 10 ani la Universitatea Craiova Suporterii lau luat la intrebari Nu ma las fara sa castig titlul
Alex Mateiu, luat la întrebări de suporterii Universității Craiova: „Nu mă las fără titlu”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Alexandru Mateiu este unul dintre cei mai iubiți fotbaliști de la Universitatea Craiova, iar suporterii l-au chestionat înaintea derby-ului cu CFR Cluj. Mijlocașul împlinește 10 ani petrecuți în Cetatea Băniei în primăvară și mărturisește că nu are de gând să se retragă fără un titlu câștigat.

Alex Mateiu, luat la întrebări de suporterii Universității Craiova: „În primii ani ne antrenam pe un teren denivelat”

„Alb-albaștrii” se pregătesc de derby-ul cu CFR Cluj din Gruia, care este programat sâmbătă, de la ora 20:00. Totuși, Alexandru Mateiu și-a făcut timp liber după antrenamentele lui Ivaylo Petev pentru a răspunde la întrebările suporterilor.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mateiu are aproape un deceniu de când a semnat cu Universitatea Craiova, iar în toți anii în „alb-albastru” a fost unul dintre jucătorii de bază. Mijlocașul a lucrat cu antrenori precum Sorin Cârțu, Emil Săndoi, Gigi Mulțescu, Devis Mangia, Victor Pițurcă, Mirel Rădoi, Laurențiu Reghecampf și mulți alții la formația din Bănie.

Mijlocașul defensiv și-a amintit de cum a găsit Universitatea Craiova în 2014, dar și ce condiții de top au „alb-albaștrii” în prezent. Alex Mateiu mărturisește că momentul celebrării Cupei României Betano din 2018 rămâne în inima lui.

ADVERTISEMENT

„Nu m-am gândit că o să stau atât, au fost 10 ani cu multă bucurie, dar și dificili. Îmi aduc aminte de primii ani când ne antrenam la Ișalnița, pe un teren de Liga 4, denivelat. Nu a fost ușor, dar acum suntem mult mai bine cu baza noastră și avem condiții de performanță.

Așa a fost cursul vieții, mă bucur foarte mult că am reușit și sper să stau cât mai mult. Cel mai frumos moment a fost prima Cupă a României câștigată. Îmi aduc aminte de oamenii din balcoane, ceva fantastic. Mi s-a părut că am câștigat Cupa Mondială, așa mare bucurie a fost și sper să o repetăm”, a spus Alex Mateiu.

ADVERTISEMENT

Dorința lui Alex Mateiu la Universitatea Craiova: „La cât m-am chinuit vreau titlul”

Titlul rămâne visul tuturor suporterilor Universității Craiova, dar și al lui Alexandru Mateiu. Mijlocașul își dorește să câștige campionatul până își va pune ghetele în cui și a mărturisit că îl dorește în Cetatea Băniei pe Alex Cicâldău.

„La cât m-am chinuit vreau un titlul cu Universitatea Craiova, clar. Au fost prea mulți ani când mi-am dorit acest lucru și dacă mă las fără un titlu cred că voi avea o dezamăgire foarte mare.

ADVERTISEMENT

L-aș aduce pe Cicâldău, m-am înțeles foarte bine cu el la mijloc. Ne completam unul pe altul și l-aș dori înapoi. Nu m-am gândit, încă mai vreau să joc fotbal, mă bucur de acest moment și voi vedea pe viitor. Momentan vreau să câștig un trofeu cu Craiova și după voi vedea”, a spus Alex Mateiu.

Alex Mateiu își prelungește contractul cu Universitatea Craiova! Anunțul lui Mihai Rotaru: „Nu vreau să știe”

Înțelegerea dintre Alex Mateiu și Universitatea Craiova expiră la sfârșitul sezonului, dar Mihai Rotaru vrea să îl semneze din vară pe mijlocaș. Veteranul grupării din Bănie și-a recâștigat locul în primul „11” și joacă din ce în ce mai bine.

“Bun, bun Mateiu. E foarte bine. Își termină contractul în vară. Cred că mai vrea un an sau doi de contract. De asta joacă așa bine. Întotdeauna m-am gândit să-i prelungesc, dar să nu îi spuneți și lui că nu vreau să știe. Vedem cât prelungim.

Și acum doi ani, când și-a terminat contractul, a venit în cantonament cu noi și a semnat acolo. Repet, nu trebuie să știe, că de asta joacă așa bine”, a spus Mihai Rotaru la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,78 este cota pentru „G.G.” la meciul CFR Cluj - Universitatea Craiova