Sport

Alex Mitriţă, gol spectaculos în Arabia Saudită! A adus victoria echipei lui Marius Şumudică. Video

Alex Mitriţă a reuşit să marcheze un gol spectaculos în Arabia Saudită. Internaţionalul român a adus victoria echipei lui Marius Şumudică.
26.12.2022 | 17:19
Alex Mitrita gol spectaculos in Arabia Saudita A adus victoria echipei lui Marius Sumudica Video
Alexandru Mitriţă, la al treilea gol marcat pentru Al-Raed
ADVERTISEMENT

Finalul anului pare că îi prieşte lui Alex Mitriţă, care a marcat al doilea său gol consecutiv pentru Al-Raed. Fotbalistul împrumutat de la New York City FC a marcat golul victoriei, în minutul 57.

Alex Mitriţă, decisiv în Al-Batin – Al-Raed 1-2

În a doua zi de Crăciun, Alex Mitriţă şi-a făcut cadou al treilea gol al sezonului pentru Al-Raed. În minutul 57 al meciului cu Al-Batin, la scorul de 1-1, mijlocaşul ofensiv de 27 de ani a luat o acţiune pe cont propriu şi l-a învins pe portarul advers.

ADVERTISEMENT

Alex Mitriţă şi-a început acţiunea în bandă, a depăşit doi adversari la marginea careului şi a şutat de la 20 de metri. Martin Campana, portarul lui Al-Batin, a plonjat, dar nu a avut nicio şansă.

Reuşita lui Alex Mitriţă a adus toate cele trei puncte pentru Al-Raed şi a întrerupt seria de patru înfrângeri consecutive din campionat. Echipa antrenată de Marius Şumudică este pe locul 11 în prima ligă din Arabia Saudită, la zece puncte de liderul Al-Nassr, echipă care vrea să-l transfere pe Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

În meciul cu Al-Batin, Silviu Lung Jr. a fost integralist, în timp ce Alex Mitriţă a fost înlocuit în minutul 82. Rezervă, Damjan Djokovic, fostul jucător al lui CFR Cluj, a intrat pe teren în ultimele 30 de minute.

Alex Mitriţă ar trebui să revină în vara viitoare la New York City FC

Alex Mitriţă a fost împrumutat de New York City FC la Al-Raed până la finalul sezonului 2022-2023, iar în vara anului viitor ar trebui să revină la formaţia din MLS.

ADVERTISEMENT

Transferat în februarie 2019 de la CS Universitatea Craiova, în schimbul a 8.000.000 de euro, Alex Mitriţă a evoluat puţin la New York City FC. De-a lungul timpului, mijlocaşul român a fost împrumutat la Al Ahli şi la PAOK Salonic, unde a fost antrenat de Răzvan Lucescu în sezonul trecut.

La Al-Raed, Alex Mitriţă a marcat trei goluri în cele nouă meciuri jucate. În afara reuşitei cu Al-Batin, internaţionalul român a mai înscris cu Al-Nassr, în etapa precedentă, şi cu Al-Wehda.

ADVERTISEMENT

Al-Raed şi Al-Batin s-au întâlnit şi pe 22 decembrie, în Cupa Arabiei Saudite, iar adversara echipei lui Marius Şumudică s-a impus cu 1-0 şi a obţinut calificarea în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT