Sport

Fostul tenismen Alexandr Dolgopolov s-a înrolat în armata ucraineană. Mesaj dur pentru ruși: ”Pot ținti capul adversarului”

Au trecut trei săptămâni de când Rusia a pornit războiul și tot mai mulți sportivi se alătură armatei ucrainene. Ultimul din aceștia este fostul tenismen Alexandr Dolgopolov.
17.03.2022 | 09:36
Fostul tenismen Alexandr Dolgopolov sa inrolat in armata ucraineana Mesaj dur pentru rusi Pot tinti capul adversarului
Au trecut trei săptămâni de când Rusia a pornit războiul și tot mai mulți sportivi se alătură armatei ucrainene. Ultimul din aceștia este fostul tenismen Alexandr Dolgopolov. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fost număr 13 ATP în 2012, Dolgopolov (33 de ani) nu a mai jucat niciun meci din 2018. El a câștigat trei titluri în carieră, la Umag (2011), Washington (2012) şi Buenos Aires (2017) și a obţinut premii totale de 7,1 milioane de dolari.

Alexandr Dolgopolov s-a întors la Kiev și ajută armata ucraineană

Alexandr Dolgopolov nu a putut sta deoparte în timp ce oamenii din țara sa sufereau din cauza războiului declanșat de ruși și s-a întors acasă pentru a lupta alături de armata ucraineană. El a povestit cum a reușit să-și scoată familia din Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Războiul m-a prins în Turcia. Am ajuns acolo cu o zi înainte să înceapă, mi-am obligat mama și sora să meargă acolo. De ce am făcut asta? În ciuda faptului că toți negau și ironizau informațiile furnizate de Statele Unite ale Americii, eu am înțeles că este posibilă o invazie asupra Kievului.

M-am gândit la un plan despre cum aș putea fi util în primele zile. Am ajuns la concluzia că atacul va provoca panică și că aș putea să aduc cea mai mare contribuție profitând de notorietatea mea internațională, de numărul mare de urmăritori pe care îi am pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Știam că aș putea transmite lumii adevărul și că pot strânge fonduri pentru a susține armata. Ei au fost nevoiți să ia totul în piept. Peste câteva zile, frumoasa mea Ucraina a fost devastată. Lumea a înțeles ce se întâmplă, nu mai era nevoie ca eu să spun adevărul”, a declarat Dolgopolov, conform site-ului sport.ua.

Cum a ajuns Dolgopolov în Ucraina

Fostul tenismen a mărturisit că în ultima săptămână s-a antrenat într-un poligon din Turcia pentru a fi pregătit să se întoarcă acasă și la nevoie să tragă cu arma. El chiar i-a amenințat pe ruși că nu se va feri să folosească armamentul din dotare.

ADVERTISEMENT

”Între timp, am început să mă pregătesc cu arme adevărate. Am avut noroc că eram pe teritoriul Turciei și că un fost militar m-a ajutat. El a fost deschis și mi-a înțeles problemele. Bineînțeles că nu te transformi într-un războinic perfect în 5-7 zile, dar deja mă descurc bine, mă simt confortabil cu armele, în 3 din 5 încercări pot ținti capul adversarului de la o distanță de 25 de metri.

Am plănuit atent revenirea acasă. Am găsit câțiva oameni care zburau din Statele Unite. Fiecare a strâns cât de multe arme a putut. Ne-am întâlnit în Zagreb, de unde am mai cumpărat niște aparate cu scanare termală, alte arme și alte lucruri necesare pentru apărare.

ADVERTISEMENT

Acum, după mult timp și cu ajutorul multor oameni, am trecut granița din Polonia. Am ajuns în Kiev și sunt pregătit să îmi apăr țara. E patria mea și voi face tot ce pot pentru ea. Voi fi în Kiev acum și pentru totdeauna!”, a mai spus Alexandr Dolgopolov.

Alexandr Dolgopolov armata ucraineană

El este al treilea fost jucător de tenis din Ucraina care s-a înrolat în armată pentru a-și apăra patria. Primul a fost Sergiy Stakhovsky, care printr-un mesaj transmis prin intermediul FANATIK, a mulțumit României pentru ajutor acordat în privința refugiaților. Cel de-al doilea este Andrei Medvedev (47 de ani), câștigător a 11 titluri ATP și locul 4 mondial în 1994.

Andriy Shevchenko, unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a dat lumii Ucraina a anunțat că își va pune la dispoziție conacul în valoare de 7 milioane de lire sterline,  pentru a caza refugiați din țara natală.

ADVERTISEMENT