Sporturi

Alexandra Sipa, designerul român ignorat de revistele glossy din România, interviu în VOGUE. Creează haine din fire electrice reciclate – Foto

16.07.2020 | 10:06
Alexandra Sipa designerul roman ignorat de revistele glossy din Romania interviu in VOGUE Creeaza haine din fire electrice reciclate  Foto
ADVERTISEMENT

Alexandra Sipa este un designer de la noi din țară de care România nu prea a auzit, nici revistele de specialitate de pe plaiurile mioritice, însă de care știe Vogue, prestigioasa revistă de fashion extinsă în toată lumea.

Tânăra creatoare de modă are doar 23 de ani și o apariție la activ în revista în care doresc să apară cu nerăbdare toate super modelele și designerii din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Să se scrie despre tine în Vogue este un lucru măreț, iar designerul român a reușit prin forțele proprii să ofere un interviu.

Alexandra Sipa, interviu în Vogue US

Tânăra creatoare de modă nu produce haine de orice fel, ea creează ținute din fire electrice reciclabile. Așadar, ea realizează rochii, corsete, topuri și ținute speciale din aceste fire electrice reciclabile de diferite culori. Până acum, nimeni nu a mai realizat astfel de ținute, ideea este una originală și chiar inedită, motiv pentru care munca designerului român le-a atras atenția și jurnaliștilor de la Vogue.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

pile of wires :::: march 2020

A post shared by ALEXANDRA SIPA (@alexandrasipa) on

Alexandra Sipa a studiat școala de arte Central Saint Martins în Londra, Anglia, iar ideea de a crea haine din fire reciclabile i-a venit după un accident. Astefl, în timp ce lucra la un proiect, designerul român a rămas fără căști, în ideea că s-au rupt. A văzut că firele sunt foarte colorate și s-a gândit să facă ceva cu ele.

„ Mă documentam pentru proiectul meu de durabilitate pentru facultate, iar căștile mele s-au rupt. Am observat firele din interiorul cablului care erau foarte colorate. Era a cincea oară la rând când îmi rupsesem căștile în anul respectiv, așa că am vrut să găsesc un mod să le refolosesc, așa că m-am gândit să creez un material din ele.”, a povestit Alexandra Sipa.

ADVERTISEMENT

Astfel, la examenul de absolvire, una dintre rochiile create a fost prezentată profesorilor. Alexandra Sipa a realizat mai multe rochii, însă cea mai spectaculoasă este o rochie din multe volane pentru care a lucrat mai bine de 1000 de ore.

Rochiile create de Alexandra Sipa au atras atentia jurnalistilor din America
Rochiile create de Alexandra Sipa au atras atentia jurnalistilor din America

Colecția Alexandrei este una futuristică, dar care poate fi integrată în diferite stiluri de îmbrăcăminte. Ea a realizat mai multe rochii, cu diferite accente, iar stilul românesc tradițional și-a pus amprenta.

ADVERTISEMENT
„ Femeile sunt de obicei foarte atente la modul în care arată, pregătindu-se chiar dacă merg la supermarket și adoră look-ul ultra-glamorous și ultra-feminin. […] Multe dintre materialele pe care le-am folosesc au o atitudine românească. Foarte nonșalantă, veselă și versatilă,”, a mai adăugat tânăra, în interviul din revista Vogue US.

 

View this post on Instagram

 

Look 2 from ROMANIAN CAMOUFLAGE. Discarded Electrical Wires Lace Vest. Factory Remnants Blouse. Discarded Electrical Wires Lace Ball Bag. @csm_news @bafcsm @1granary #lfw #lfwreset #positivefashion #bafcsm20

A post shared by ALEXANDRA SIPA (@alexandrasipa) on

Designerul român are un sprijin important în ceea ce face, pe mama sa, care este designer de lenjerie intimă, și care i-a trimis materialele reciclabile la Londra, după ce le-a colectat în țară.  Pentru o imagine cu tradiție, ea a adăugat rochiilor din fire reciclabile și dantelă pe alocuri.