Sport

Alexandru Albu, marcator la primul amical al Rapidului: ”Am avut niște probleme, trebuie să trec peste”

Alexandru Albu, unul dintre marcatorii Rapidului în primul joc din 2023, 3-2 cu Sariyer, își dorește un loc de titular în trupa lui Mutu și calificarea în Europa.
07.01.2023 | 21:35
Alexandru Albu marcator la primul amical al Rapidului Am avut niste probleme trebuie sa trec peste
Alexandru Albu își dorește să fie constant titular la Rapid, iar echipa să prindă play-off-ul și mai apoi o cupă europeană. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Rapid pregătește în Antalya partea a doua a sezonului. Și s-a impus în primul amical, 3-2, cu formația turcă Sariyer. Un joc în care Adrian Mutu a folosit garnituri diferite în fiecare dintre reprize. Iar scopul principal, așa cum spunea după întâlnire și Alexandru Albu, aflat pe lista marcatorilor echipei giuleștene, a fost acela de a pregăti partidele din SuperLiga.

Alexandru Albu speră la un ”restart”

Dincolo de sesiunile zilnice de antrenamente, Rapid are programate în Antalya trei jocuri de verificare. Primul dintre ele s-a derulat astăzi, cu Sariyer, formație din liga a treia a Turciei.

ADVERTISEMENT

A fost 3-2 pentru echipa pregătită de Adrian Mutu. Care a condus cu 1-0 și 2-1, fiind de fiecare dată egalată. Pentru ca, în final, Emmers să înscrie golul victoriei.

Pe lista marcatorilor și-au mai trecut numele Ciobanu și Alexandru Albu. Cel din urmă spune că orice victorie este importantă, inclusiv în amicale, dar mai utilă a fost setarea automatismelor pe fazele lucrate la sesiunile de pregătire.

ADVERTISEMENT

În plus, s-a declarat mulțumit de faptul că a marcat. Și speră că golul este semnalul unui nou început pentru el. ”Am făcut în mare parte ceea ce am lucrat la antrenamente și asta este foarte bine. Desigur, este important să câștigi. Pentru că altfel pregătești în aceste condiții alte meciuri.

Dar nu știu dacă trebuie să punem mare accent pe acest lucru. Pentru că până la urmă am jucat cu o echipă de liga a treia. Noi trebuie să ne facem antrenamentul, să pregătim meciurile din campionat.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că am reușit să marchez. Sper să fie un nou început pentru mine, pentru că am avut ceva probleme și trebuie să trec peste ele, să-mi revin fizic și să intru să-mi ajut echipa”, a spus Alexandru Albu pentru GSP.

Întâlnirea a fost marcată și de o mulțime de decizii ciudate ale arbitrului turc. Care a ”mutat” un fault în careu în afara acestuia. Iar apoi l-a oprit pe Crivac, în situație de singur cu portarul, pentru a da un fault la o fază premergătoare.

ADVERTISEMENT

Alexandru Albu a comentat zâmbind aceste momente: ”Într-adevăr, au fost mici probleme cu arbitrajul. Asistenții spuneau că a fost penalty, el spunea că nu a fost.

Apoi l-a oprit pe jucătorul nostru. Dacă a oprit jocul, trebuia să-i dea roșu (n.r. jucătorului turc care faultase în momentele premergătoare) sau măcar galben.

Dar asta este. Este palpitant arbitrat de turci. Important este că ne-am văzut de joc”.

Înainte de națională, un post de titular la Rapid

La meci au asistat și secunzii echipei naționale. Alexandru Albu spune însă că, pentru moment, înainte de a se gândi la echipa națională, altele sunt obiectivele sale.

”În momentul de față mă gândesc la mine, să mă pun la punct cu pregătirea fizică, să prind lotul echipei mele, să joc. Asta este cel mai important.

Abia după aceea pot spera să prind lotul echipei naționale. Căci dacă voi intra, voi evolua bine și voi și marca, sunt sigur că voi fi luat în vizor.

Altfel, pentru toată suflarea rapidistă este un an special. Vrem ca la final de campionat să-i facem bucuroși pe suporteri. Prioritară este intrarea în play-off și apoi calificarea într-o cupă europeană”, a conchis Albu despre obiectivele primăverii.

 

ADVERTISEMENT