Sport

Alexandru Cîmpanu strălucește la Universitatea Craiova. Oltenii au fost aproape să îl cedeze la o echipă din SuperLiga

Alexandru Cîmpanu strălucește la Universitatea Craiova sub aripa lui Eugen Neagoe, însă oltenii au fost dispuși să îl cedeze la FC Argeș în iarnă.
22.04.2023 | 11:31
Alexandru Cimpanu straluceste la Universitatea Craiova Oltenii au fost aproape sa il cedeze la o echipa din SuperLiga
Alexandru Cîmpanu strălucește la Universitatea Craiova. Oltenii au fost aproape să îl cedeze pe mijlocaș la FC Argeș. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Alexandru Cîmpanu traversează o perioadă excelentă la Universitatea Craiova și a devenit o piesă de bază din angrenajul „alb-albaștrilor”. Fotbalistul transferat de la FC Botoșani a fost la un pas să îmbrace tricoul altei formații din SuperLiga în a doua parte a sezonului.

Alexandru Cîmpanu, „cheia” jocului Universității Craiova. Fotbalistul „alb-albaștrilor” a fost aproape de un transfer la FC Argeș

Universitatea Craiova s-a înscris în lupta pentru un loc în preliminariile cupelor europene, iar Eugen Neagoe are nevoie de jucători inspirați în cele șase meciuri rămase din play-off. „Geană” l-a revitalizat pe Andrei Ivan, Elvir Koljic și l-a readus pe Laurențiu Popescu în poarta oltenilor după mulți ani de împrumuturi.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul „alb-albaștrilor” s-a dovedit a fi inspirat și în cazul lui Alexandru Cîmpanu, jucător intrat într-un con de umbră în mandatul lui Mirel Rădoi. Eugen Neagoe i-a redat încrederea fotbalistului transferat de la FC Botoșani și i-a oferit mai multe minute în tricoul Universității Craiova , fiind titular în cinci dintre cele 13 confruntări din campionat.

Alexandru Cîmpanu i-a răsplătit încredere lui „Geană” și a oferit două goluri și o pasă de gol la formația din Bănie, fiind autorul golului egalizator din Universitatea Craiova – Rapid, scor 3-1. Mijlocașul ofensiv și-a recăpătat forma din sezoanele trecute și se anunță a fi un jucător important pentru olteni în viitor.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova l-a transferat pe Alexandru Cîmpanu în 2020 pentru suma de 500.000 de euro, iar oficialii „alb-albaștrilor” au pretenții mari din partea jucătorului. Compenentul reprezentativei U21 a României a fost aproape să continue sezonul 2022-2023 din SuperLiga în tricoul altei formații.

Mihai Rotaru era dispus să îl cedeze pe Alexandru Cîmpanu la FC Argeș ub formă de împrumut pentru șase luni în iarnă, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Piteștenii doreau să își acopere postul titularului U21, după transferul lui Alexandru Ișfan la Universitatea Craiova anunțat de site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Transferul mijlocașului ofensivi a fost „blocat” de accidentarea lui Ștefan Baiaram, deoarece „Geană” dorea să îl aibă la dispoziție pe acesta în perioada accidentării „decarului”. „Perla” Universității Craiova a revenit în tricoul „alb-albaștrilor” la sfârșitul lunii februarie, însă se află în căutarea ritmului de joc.

Mihai Rotaru știe ce l-ar face pe Alex Cîmpanu un jucător letal: „Să și-o facă și pe dreptul, pentru că altfel devine previzibil”

Evoluția lui Alexandru Cîmpanu din Universitatea Craiova – Rapid, scor 3-1, a fost sub lupa lui Mihai Rotaru la FANATIK SUPERLIGA. Finanțatorul „alb-albaștrilor” așteaptă ca mijlocașul ofensiv să confirme la formația din Bănie și speră să facă progrese cu piciorul drept și să devină letal pentru defensivele adverse.

ADVERTISEMENT

„Golul lui Cîmpanu a fost foarte frumos, el are astfel de execuții și la antrenamente. A arătat calitate. Un gol de care trebuie să ne bucurăm cu toții, că suntem rapidiști, că suntem dinamoviști, că suntem cu Știința sau cu FCSB, e un gol frumos, un gol pentru suporteri.

Cîmpanu are deja câțiva ani cu noi, cred că este al treilea sezon, și trebuie să înceapă să arate de ce a ajuns la Universitatea Craiova, pentru că el are niște calități foarte bune care îl recomandă pentru fotbalul de performanță.

Cred că dacă și-ar face-o și pe dreptul ar fi letal. Problema lui e că și-o face tot timpul pe stângul, lumea l-a învățat și atunci el trebuie să lucreze foarte mult, și staff-ul să lucreze cu el, ca să și-o facă și pe dreptul, pentru că altfel devine previzibil”, a spus Mihai Rotaru.

Alexandru Cîmpanu ține cont de sfaturile lui Mihai Rotaru: „O să devin jucătorul acela”. Ce poreclă are în vestiarul Universității Craiova

Alexandru Cîmpanu a dezvăluit că ține cont de sfaturile primite din partea oamenilor din club și exersează să lovească mingea la fel de bine cu ambele picioare. Acesta a declarat că jucătorii Universității Craiova îi spun Marcel, fiind porecla sa din copilărie.

„Mi se spune Marcel de când eram mic pentru că semănam foarte tare cu tata. Apropiații îmi spuneau Marcel și mi-a rămas așa. Mi-a ieșit perfect cu Rapid și sper să îmi iasă și la Sepsi. La antrenament mă pregătesc și mi se spune des să dau cu dreptul, dar fac progrese și ușor, ușor o să devin jucătorul acela”, a spus mijlocașul „juveților”.

  • 22 de ani are Alexandru Cîmpanu
  • 700.000 de euro este cota de piață a fotbalistului Universității Craiova, conform transfermarkt

  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,57 este cota pentru „2 solist” la meciul Sepsi – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT
Tags: