Sport

Alexandru Ioniță a reziliat contractul cu CFR Cluj. Fotbalistul a nominalizat echipa la care și-ar dori să evolueze. ”E prima opțiune”

CFR Cluj a mai scăpat de un jucător cu salariu mare. Alexandru Ioniță a reziliat contractul cu gruparea campioană și speră să-și relanseze cariera la echipa lui de suflet.
07.09.2021 | 14:36
Alexandru Ionita a reziliat contractul cu CFR Cluj Fotbalistul a nominalizat echipa la care siar dori sa evolueze E prima optiune
ADVERTISEMENT

Alexandru Ioniță mai are de ispășit trei săptămâni din suspendarea dictată de ANAD ca urmare a scandalului de dopaj în care a fost implicat.

Revenit în această vară la CFR Cluj, după împrumutul la Astra Giurgiu, Ioniță și oficialii clubului feroviar au ajuns la un acord privind rezilierea contractului, iar fotbalistul ar putea semna în perioada imediat următoare cu echipa la care s-a format.

ADVERTISEMENT

Alex Ioniță se întoarce la echipa la care a debutat în Liga 1

Fotbalistul de 26 de ani nu a ținut secret faptul că speră să revină pe teren în această toamnă, în tricoul echipei lui de suflet, Rapid București.

Primul pas a fost făcut. Mijlocașul a reziliat angajamentul cu CFR Cluj, scadent în vara anului viitor, și-a angajat impresar și așteaptă finalizarea negocierilor pentru a semna cât mai curând cu gruparea din Giulești.

ADVERTISEMENT

”Am reziliat luni, acum aștept să se oficializeze. Trebuie să primesc decizia de la Comisie. Nu știu prea multe, e prima dată când îmi reziliez un contract. 

Prima opțiune e Rapid. Daniel Niculae, președintele clubului, a discutat mai mereu cu Marius Niculae, care va fi impresarul meu. Vom vedea. Cel mai important e să revin în fotbal.

ADVERTISEMENT

Aștept să mi se termine suspendarea, pe 30 septembrie, și sper să mă antrenez deja cu echipa cu care voi semna. De la 1 octombrie pot juca. Din punct de vedere fizic, sunt pregătit”, a spus Ioniță pentru Gazeta Sporturilor.

Transferul la CFR Cluj, un coșmar

Mijlocașul ofensiv, pentru care campioana CFR Cluj plătea aproximativ un milion de euro în 2018 a fost considerat unul dintre cei mai talentați tineri jucători români.

ADVERTISEMENT

Posesor al unei tehnici desăvârșite și o viziune prin care destabiliza, în vremurile bune, apărările adverse, Alexandru Ioniță a intrat la un moment dat și în circuitul echipei naționale. Totul s-a năruit după transferul la CFR.

Fostul fotbalist al Astrei a trăit un adevărat coșmar în Ardeal. Relația cu Dan Petrescu a fost una tensionată încă de la început. Plecarea tehnicianului în China a însemnat o nouă șansă pentru Ioniță. Dar, revenirea lui Petrescu la CFR, în 2019, i-au anulat speranțele.

A urmat împrumutul la Universitatea Craiva și ulterior la Astra unde ar fi trebuit să-și relanseze cariera. Totul s-a năruit în toamna anului trecut.

Alex Ioniţă, Kehinde Fatai şi Takayuki Seto au fost fotografiaţi într-o clinică medicală în timp ce li se administrau vitamine intravenos, un tratament interzis de Agenția Națională Anti-Doping.

Suspendat provizoriu până la finalizarea investigaţiilor, alături de Fatai și Seto, Alexandru Ioniţă a acceptat să colaboreze, în ianuarie anul acesta, cu ANAD recunoscând că s-a dopat, chiar dacă a susținut că a făcut-o în necunoștință de cauză însă, nu a scăpat de suspendare care va expira pe 30 septembrie.

ADVERTISEMENT