Sport

Alexandru Mitriță nu mai vrea să audă de Al Ahli. De ce a cerut rezilierea contractului

Internaționalul român Alexandru Mitriță are probleme mari în Arabia Saudită și a cerut conducerii să fie lăsat să se întoarcă în America.
23.05.2021 | 18:43
Alexandru Mitrita nu mai vrea sa auda de Al Ahli De ce a cerut rezilierea contractului
ADVERTISEMENT

Împrumutat în octombrie 2020 de la New York City, fotbalistul s-a impus repede în echipa saudită și a devenit om de bază sub conducerea lui Laurențiu Reghecampf.

În ciuda evoluțiilor foarte bune în tricoul verzilor, fotbalistul se consideră tratat cu dispreț de oficialii clubului și a cerut să-i fie reziliat contratul care expiră oricum la finalul lunii viitoare.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mitriță nu mai vrea să audă de Al Ahli: saudiții au uitat să-l plătească

Internaționalul român are mai multe motive să nu-și mai dorească să continue la gruparea din Jeddah.

Pe lângă că a ieșit din circuitul echipei naționale, joacă pe gratis din octombrie anul trecut, când a fost împrumutat de saudiți de la New York City.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul Raban Al Safena, care lucrează pentru publicația locală Okaz, a făcut anunțul prin intermediul unei postări pe Tweeter.

Deși șeicii care conduc clubul Al Ahli și-au exprimat dorința de a-l transfera definitiv, în contractul de împrumut existând o clauză în acest sens, Alexandru Mitriță este decis să rupă orice legătură cu saudiții.

ADVERTISEMENT

Este a doua încercare a mijlocașului de a scăpa de Al Ahli. La jumătatea lunii trecute Mitriță a mai cerut o dată rezilierea contractului, nemulțumit de faptul că arabii au întârziat să facă plata drepturilor financiare.

Al Ahli nu ia în calcul plecarea lui Mitriță

Presa din Arabia Saudită a scris că șeicii de la Al Ahli nu sunt de acord cu dorința fostului jucător de la Universitatea Craiova de a se întoarce la New York City și au căutat imediat o soluție pentru a rezolva problema și a-l păstra pe mijlocașul român.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, conducătorii clubului saudit au reușit să-l convingă pe Mitriță să accepte o reeșalonare a datoriilor financiare și ca dovadă a faptului că îl vor în continuare la echipă i-au și plătit un salariu restant.

Alexandru Mitriță este al doilea cel mai bine cotat jucător de la Al Ahli, evaluat de transfermarkt la șapte milioane de euro. Lider este atacantul senegalez M’Baye Niang, care valorează zece milioane de euro.

Alexandru Mitriță nu este singurul care are probleme cu oficialii clubului. Nici antrenorul Laurențiu Reghecampf nu mai este pe aceeași lungime cu finanțatorii saudiți. De altfel, aceștia au anunțat deja că tehnicianul român nu va fi păstrat pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT