News

Alexandru Nazare, după demitere: „Nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL”

Prima replică a lui Alexandru Nazare, după remaniere. Iată ce a declarat acesta referitor la premier.
08.07.2021 | 16:03
Alexandru Nazare dupa demitere Nu mam alaturat echipei care sa il sustina in campania pentru pozitia de presedinte al PNL
ADVERTISEMENT

Alexandru Nazare a avut prima reacție după ce a fost remaniat din funcția de ministru de Finanțe. Acesta a scris pe pagina sa personală de Facebook care crede că sunt motivele pentru care a fost eliberat din această funcție.

Ce a declarat Alexandru Nazare după remanierea sa. Care ar fi motivul acesteia

Totodată, el a explicat și faptul că ministerul pe care îl conducea avut rezultate foarte bune în lunile în care el a fost la șefia acestuia.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru de Finanțe a precizat că Florin Cîțu i-a cerut insistent să își dea demisia, dar el a refuzat, spunând că a fost mereu lăudat, inclusiv de el, iar rezultatele arătau foarte bine, așa că nu avea niciun motiv pentru care să renunțe.

Totodată, Alexandru Nazare a mărturisit că i-a transmis lui Florin Cîțu să pună în discuție decizia de remaniere în forurile decizionale ale PNL, lucru pe care l-a și fi făcut.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Florin Cîțu a trimis propunerea de remaniere către președintele Klaus Iohannis, care a și acceptat-o la scurt timp.

Florin Cîțu i-a spus lui Alexandru Nazare că decizia nu a fost luată pe baza rezultatelor sale

În discuția pe care avut-o cu premierul Florin Cîțu, Alexandru Nazare i-a transmis că remanierea nu a fost cauzată de rezultatele sale de la minister, pentru că acestea au fost unele foarte bune.

ADVERTISEMENT

Replica premierului a fost că decizia de a-l demite a fost dată de echipă, și nu de rezultatele pe care acesta le-a avut.

Din această cauză, ministrul remaniat a declarat că, cel mai probabil, motivul pentru care a fost revocat din funcția de ministru de Finanțe a fost acela că nu s-a alăturat echipei care să-l susțină pe Florin Cîțu în campania pentru președinția Partidului Național Liberal.

ADVERTISEMENT

Alexandru Nazare a transmis că a considerat că trebuie să aibă o atitudine neutră în această luptă internă dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, care vor să ajungă la șefia Partidului Național Liberal.

Prima replică a lui Alexandru Nazare, după remaniere

De asemenea, Alexandru Nazare a transmis și că nu sunt întârzieri în proiectele de la ministerul Finanțelor, lucru pe care l-a declarat premierul atunci când anunțat remanierea lui.

„Am menționat că remanierea nu se impune dacă analizăm rezultatele; a replicat că această decizie nu are legătură cu rezultatele, ci cu “echipa”.

Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL. Am considerat că o atitudine neutră, prin prisma poziției de ministru de Finanțe, este cea mai înțeleaptă în raport cu interesele românilor, cu țintele asumate de România și cu imaginea PNL.

Țin să menționez că nu sunt întârzieri în proiectele de la Ministerul Finanțelor, așa cum a precizat premierul. Mai mult, am deblocat multe dintre proiectele preluate și am inițiat multe altele noi”, a scris Alexandru Nazare, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT