News

Alexandru Rafila, acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu: ”A încercat să preia controlul politic al INSP”

15.04.2021 | 08:33
Alexandru Rafila acuzatii grave la adresa lui Vlad Voiculescu A incercat sa preia controlul politic al INSP
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu a plecat de la Ministerul Sănătății, însă acuzațiile pe numele său continuă.  Alexandru Rafila dezvăluie că ministrul demis a încercat să preia controlul politic asupra Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Medicul spune că Voiculescu ar fi încercat politizarea Institutului prin modificarea condiţiilor de concurs pentru ca unul dintre consilierii săi să poată ocupa o poziţie în cadrul acestei instituții.

ADVERTISEMENT

Mișcarea fostului ministru ar fi venit după ce specialiștii de aici nu au fost de acord cu unele poziții ale Ministerului Sănătății și nici cu indicatorii pentru carantinare propuși de secretarul de stat Andreea Moldovan, demisă și ea, după ordinul care, între timp, a și fost revocat de premierul Cîțu.

Alexandru Rafila îl acuză pe Vlad Voiculescu că a încercat să preia controlul politic al INSP

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și actual deputat PSD, profesorul Alexandru Rafila vine cu o serie de dezvăluiri extrem de grave legate de activitatea lui Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Miercuri seara, medicul a spus că fostul ministru a încercat să controleze Institutul National de Sănătate Publică. El ar fi modificat condițiile de concurs, astfel încât unul dintre consilierii săi să poată ocupa o funcție acolo.

”Tărășenia asta are și o continuare sau ar fi avut și o continuare, pentru că după ce colegii de la INSP au avut obiecții referitoare și la acest ordin, și la alte poziții ale Ministerului Sănătății – obiecții profesionale, repet, nu obiecții subiective – s-a încercat politizarea INSP.

ADVERTISEMENT

Domnul ministru a schimbat și pot să vă pun la dispoziție documentele semnate de dl. ministru mai multe ordine prin care a modificat condițiile de concurs, încât unul dintre consilierii lui să poată să ocupe această poziție.

A anulat comisia de concurs, a modificat și condițiile legate de organizarea concursului, în scopul de a genera un control asupra INSP, care era un control politic, nu era vorba de un control profesional”, a afirmat la Digi24 medicul Rafila.

ADVERTISEMENT

Rafila, acuzații și la adresa secretarului de stat demis Andreea Moldovan

Parlamentarul PSD privește cu mare suspiciune declarația Andreei Moldovan potrivit căreia ordinul cu indicatorii pentru carantinare ar fi fost agreat în Comitetul tehnico-științific al CNSU. Rafila spune că acest comitet nu are un rol decizional.

”Din punctul meu de vedere, nu era un ordin de publicat, cu atât mai mult cu cât ceea ce a spus dna dr. Moldovan, că el a fost agreat în Comitetul tehnico-științific al CNSU este un lucru de care eu mă îndoiesc și, mai mult, acest Comitet tehnico-științific nu are niciun rol decizional, cum spunea doamna dr. Moldovan, are un rol pur consultativ.

Acolo sunt foarte multe persoane, sunt militari de la ISU, de la aeroporturi ș.a.m.d., care nu au niciun fel de competență ca să judece un astfel de ordin, ci instituțiile calificate, nu diverse comitete. În mod normal, el trebuia să fie validat de o structură de sănătate publică calificată, iar ulterior să fie prezentat”, a adăugat dr. Rafila la postul de știri.

ADVERTISEMENT