News

Andreea Moldovan, demisă din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății: ”O decizie care trebuie respectată”. Update

14.04.2021 | 14:41
Andreea Moldovan demisa din functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii O decizie care trebuie respectata Update
ADVERTISEMENT

Andreea Moldovan, una dintre cele mai contestate figuri din peisajul guvernamental, a fost demisă de premierul Cîțu din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății.


UPDATE, ora 14:43 / Andreea Moldovan a avut prima reacție după demiterea din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății. Medicul a spus, despre măsura premierului Florin Cîțu de a o revoca, că este ”o decizie care trebuie respectată”.

ADVERTISEMENT

Decizia premierului Cîţu privind eliberarea Andreei Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.


Știrea inițială, ora 11:45 / Aceasta pleacă de la Palatul Victoria alături de superiorul ei, ministrul Vlad Voiculescu, destituit tot miercuri de șeful Executivului.

ADVERTISEMENT

De-a lungul scurtei sale activități în funcția de secretar de stat, Andreea Moldovan a iscat numeroase scandaluri și controverse. Totul a culminat marți, atunci când în Monitorul Oficial a apărut, fără știrea premierului, un ordin care modifică criteriile de carantinare a orașelor.

Andreea Moldovan a fost demisă de premierul Cîțu din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății

Din primele informații, Florin Cîțu a fost foarte deranjat cu privire la ordinul pe care l-a semnat Andreea Moldovan în calitate de secretar de stat, ordin prin care se modifică unele criterii prin care se stabilește carantinarea unei localități.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, mâna dreaptă a ministrului Voiculescu a fost demisă din funcție, concomitent cu șefului ei pe linie de minister al Sănătății.

”Premierul Florin Cîţu: Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Andreea Moldovan, contestată de nume importante din PNL

În ultima săptămână, Andreea Moldovan a intrat în gura multor voci importante din PNL din cauza ieșirilor sale publice și a pozițiilor față de pandemie.

Luni, prim-vicepreședintele liberalilor, Rareș Bogdan, îi cerea public secretarului de stat să vorbească mai puțin.

”Ştiu că pe zi în Bucureşti sunt o mie de apeluri la Salvare, ştiu că sunt supraîncărcate şi spitalele şi activitatea ambulanţei şi a SMURD-ului, dar cineva trebuie să ne dea explicaţi într-o situaţie…cei care trebuiau să gestioneze situaţia.

(…) de la doamna Moldovan, care poate vorbeşte mai puţin se ocupă mai mult de minister şi nu de spaţiul public, că nu e treaba dânsei să dea explicaţii, e treaba liderilor politici”, spunea europarlamentarul, luni.

ADVERTISEMENT