News

Alexandru Rafila desfiinţează proiectul privind certificatul verde la muncă: ”A fost prost scris”

Alexandru Rafila critică proiectul privind certificatul verde la locul de muncă.
28.10.2021 | 14:47
Alexandru Rafila desfiinteaza proiectul privind certificatul verde la munca A fost prost scris
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a spus că proiectul privind certificatul verde la locul de muncă nu este unul bun și, mai mult decât atât, el a precizat că ar scrie întreaga lege din nou.

Alexandru Rafila desfiinţează proiectul privind certificatul verde la muncă

Conform depurtatului PSD, acest proiect a fost scris prost și chiar el ar face mai multe probleme decât ar aduce soluții.

ADVERTISEMENT

Unele aspecte ale acestuia sunt „inacceptabile” a mai spus Alexandru Rafila și el a precizat că proiectul privinf certificatul verde obligatoriu la locul de muncă este unul care creează un cadru al discriminării.

Aici, Alexandru Rafila a dat exemplul persoanelor care lucrează în sistemul medical și care ar fi fost obligate să se testeze din proprii bani, în cazul în care nu doresc să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila: Acest proiect creează mai multe probleme

Specialistul a spus că spitalele nu ar putea suporta acest lucru, mai ales în plină criză sanitară, când oricum se resimte lipsa medicilor.

“E un proiect de lege care a fost prost scris, eu aş scrie din nou proiectul de lege, pentru că decât să introducem amendamente la un proiect de lege prost scris, mai bine îl scrii din nou.

ADVERTISEMENT

Acest proiect creează mai multe probleme decât generează soluţii, pentru că face câteva lucruri care sunt inacceptabile, creează discriminări între diferite categorii sociale, impune plata testelor de către personalul medical, cei care nu doresc încă să se vaccineze şi lucrul ăsta nu cred că este suportabil de către sistemul medical”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, declarații despre un posibil lockdown în România

De asemenea, Alexandru Rafila a vorbit și despre un posibil lockdown în țara noastră. El a precizat că, dacă ar fi să se impună, ar fi un lockdown „înțelept” și mai bine pregătit decât cele din urmă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a dat exemplu unor măsuri „care s-au dovedit nepotrivite”, făcând referire la orarul strict în care bătrânii puteau ieși din case.

“O să vedem dacă este vorba de un lockdown, oricum, şi dacă este vorba, discutăm despre un lockdown înţelept.

Când am mai avut o astfel de situaţie a fost întotdeauna nepregătită, anunţată cu foarte puţin timp înainte şi au avut incluse în acest lockdown foarte multe măsuri care s-au dovedit nepotrivite”, a mai precizat deputatul PSD.

ADVERTISEMENT