News

Ministerul Sănătății renunță la informarea zilnică privind cazurile de Covid și numărul deceselor

Ministerul Sănătății a decis să renunțe la informarea zilnică privind cazurile de Covid și numărul deceselor, lucru anunțat de ministrul Alexandru Rafila.
13.06.2022 | 15:30
Ministerul Sanatatii renunta la informarea zilnica privind cazurile de Covid si numarul deceselor
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În schimb, Ministerul Sănătății va publica doar un buletin săptămânal, cu mențiunea că lucrurile se pot schimba dacă “situația o va impune”. Momentan, numărul scăzut de cazuri de infectare cu Covid-19 nu impune o raportare zilnică a situației, insistă Rafila.

Ministerul Sănătății va raporta săptămânal cazurile de Covid-19

Potrivit G4Media, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat că România va renunța la raportarea zilnică, în condițiile în care la nivel european nu există o “practică unitară” privind acest tip de raportare.

ADVERTISEMENT

Nu există practică unitară. Monitorizarea gradului de ocupare a paturilor/ATI avea rost când se punea problema luării unor masuri în contextul evoluției. Dacă situația o va impune, bineînțeles ca vom reveni. Dar, sperăm sa nu mai fie cazul“, a precizat Alexandru Rafila, conform sursei citate.

Ministerul va aplica o informare săptămânală a cazurilor de Covid-19, la fel ca și în cazul gripei. Argumentul ministrului Rafila, numărul scăzut de infectări, spitalizări și cazuri grave de internări la ATI.

ADVERTISEMENT

“Informarea va fi săptămânală, similar cu ceea ce se face pe gripa. În această perioadă nu am mai avut decât un raport subunitar al ratei bazale de reproducere, iar numărul de cazuri, respectiv de spitalizare și ATI e redus”, a transmis Alexandru Rafila.

Populația a fost informată, în consecință, că presa va primi o informare săptămânală a evoluției Covid-19 în România, în fiecare zi de luni. “De acum înainte, veți primi o informare săptămânală privind situația COVID. Ea va transmisă în fiecare zi de luni”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Decizia va fi pusă în aplicare începând din această săptămână, începând cu data de 13 iunie, și este o premieră pentru România raportat la situația din martie 2020, când pandemia a produs panică în țara noastră.

Potrivit datelor centralizate de Graphs.ro, rata de incidență a virusului în România a ajuns la 1, un prag de la care numărul de infectări e așteptat să crească.

ADVERTISEMENT