News

Alexandru Rafila, mesaj pentru părinții care au copii cu simptome gripale. ”Cred că este lucrul cel mai înțelept”

Alexandru Rafila, ministrul PSD al sănătăţii, a transmis un mesaj pentru părinții care au copii cu simptome gripale. Ce le recomandă ministrul în această perioadă.
16.01.2023 | 22:26
Alexandru Rafila mesaj pentru parintii care au copii cu simptome gripale Cred ca este lucrul cel mai intelept
Ministrul Alexandru Rafila, mesaj important pentru părinți ai căror copii au simptome gripale: ”Nu îi trimiteți la școală”. Sursa foto: Guvernul României / MedicalNews.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mii de copii din România prezintă în această perioadă simptome de gripă sau de alte viroze specifice sezonului în care ne aflăm. Ministrul sănătății este de părere că părinții nu trebuie sub nicio formă să-i trimită pe cei mici în colectivitate.

Ministrul Alexandru Rafila, mesaj important pentru părinți ai căror copii au simptome gripale: ”Nu îi trimiteți la școală”

Într-o conferință de presă susținută luni, la sediul ministerului, Alexandru Rafila, a transmis un mesaj părinților care au copii cu viroze respiratorii.

ADVERTISEMENT

Oficialul le-a recomandat acestora să nu îi trimită pe cei mici la școală sau la grădiniță, deoarece acest lucru ar putea duce la o creștere alarmantă a numărului de infectări.

Doctorul Rafila recunoaște că și el a luat aceeași decizie cu copilul său. ”Cred că este lucrul cel mai înțelept”, spune ministrul.

ADVERTISEMENT

”Singurul lucru pe care putem să îl facem ca să oprim extinderea infecției este ca atunci când avem copilul bolnav să nu îl trimitem în colectivitate. Este cea mai bună şi cea mai responsabilă măsură pe care un părinte o poate lua. Şi eu am luat această măsură în ceea ce priveşte copilul meu.

Nu trimit copilul în colectivitate atunci când are simptomele unei viroze respiratorii. Cred că este lucrul cel mai înţelept care va duce la scăderea semnificativă a numărului de cazuri pe care noi o estimăm la sfârşitul acestei luni”, a declarat Rafila.

ADVERTISEMENT

Când ar trebui duși copiii cu viroze la spital

În aceste zile, temându-se de înrăutățirea stării de sănătate a celor mici, foarte mulți părinți se prezintă cu copiii lor la spital.

Ministrul Rafila a fost întrebat despre acest aspect și a explicat când ar trebui părinții să meargă cu copiii la spital.

ADVERTISEMENT

”În general, simptome persistente, febră mare, peste 39, cu dificultăţi în respiraţie recomandă apelarea la serviciul 112 sau prezentarea la o unitate de primiri urgenţe.

Altfel, pentru o infecție banală, normală, adresabilitatea la medicul de familie, izolarea şi tratament la domiciliu, simptomatic sau etiologic”, a spus dr. Rafila.

ADVERTISEMENT