Sport

Alibec și Omrani au revenit la antrenamente şi pot intra în CFR Cluj – Randers! Pe cine nu poate conta Petrescu. Exclusiv

Campioana României, CFR Cluj, va întâlni joi, de la ora 19.45, echipa daneză Randers FC, în etapa a doua din Grupa D a UEFA Confereance League, partida urmând să se dispute pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.
28.09.2021 | 14:32
Alibec si Omrani au revenit la antrenamente si pot intra in CFR Cluj  Randers Pe cine nu poate conta Petrescu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Antrenorul singurei reprezentante a României în actualul sezon al cupelor europene, Dan Petrescu, este în continuare nemulțumit de problemele pe care le are la nivelul lotului, în special în ceea ce îi privește pe fotbaliștii ofensivi.

Totuși, Petrescu primește și vești bune! FANATIK a aflat că Billel Omrani și Denis Alibec au revenit la antrenamente și au șanse să fie pe teren joi, chiar dacă nu din primul minut. Gabriel Debeljuh este în continuare accidentat. 

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu primește întăriri pentru linia ofensivă. Se temea că o să fie nevoit să bage un fundaș în atac

Singurul atacant valid în lot este Costache. I-am băgat pe Petrila, pe Păun… La meciul cu Randers este posibil să bag un fundaș vârf. Dacă n-avem atacanți, ce să fac eu? Să joc eu vârf?”, declara Dan Petrescu după victoria cu UTA.

În afară de Costache și Păun, CFR Cluj a mai trecut trei jucători pe lista înaintată la UEFA pentru meciurile din grupele competiției. Este vorba de Denis Alibec, Billel Omrani și Gabriel Debeljuh.

ADVERTISEMENT

Toți au avut probleme medicale în ultima perioadă, dar primii doi sunt gata să joace din nou. Dan Petrescu a încercat mai multe inovații pentru linia ofensivă în ultimele meciuri.

Sigurjonsson va rata sigur meciul cu danezii. Nu a putut fi recuperat de medicii campioanei

În schimb, islandezul Run Mar Sigurjonsson va rata confruntarea cu echipa daneză. Staff-ul medical al campioanei a anunțat antrenorul că mijlocașul rămâne indispensabil.

ADVERTISEMENT

El nu a mai evoluat de la meciul de campionat cu FC Botoșani, din etapa a 8-a, jucat în deplasare, când a fost înlocuit la pauză cu Valentin Costache.

Accidentarea lui s-a simțit în special în primul meci pe care l-a jucat CFR în această ediție a UEFA Conference League, în deplasare, cu echipa cehă FK Baumit Jablonec, când elevii lui Dan Petrescu au fost învinși cu 1-0 (golul a fost marcat de Pilař, în minutul 52).

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a transferat un atacant cu multe echipe bune în CV, dar doar 7 goluri în ultimele două sezoane

Alt jucător pe care Dan Petrescu nu se va putea baza la meciurile din Europa este Hadi Sacko, un atacant francez de 27 de ani, care a bifat 60 de meciuri pentru Leeds United şi 23 la Girondins Bordeaux (11 fiind în prima divizie francează).

De-a lungul timpului, el a mai evoluat „la Leeds United, UD Las Palmas, Sporting, Le Havre sau FC Sochaux, iar în ultimele două sezoane a jucat în Turcia la Denizlispor, formaţie pentru care a bifat 60 de partide şi a înscris 7 goluri”, după cum a anunţat clubul ardelean.

Rămâne de văzut cât de util va fi el campioanei României, în condițiile în care a marcat numai 29 de goluri în toate cele 253 de meciuri oficiale pe care le-a jucat. Prima ocazie va fi meciul din etapa a 11-a a Ligii I, când CFR va juca pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș, duminică, de la ora 18.00.

ADVERTISEMENT