Sport

Alica Schmidt, cea mai sexy atletă din lume, cere oprirea războiului din Ucraina: „Să lăsăm istoria să ne învețe o lecție”. Foto

Alica Schmidt este considerată de mulți cea mai frumoasă atletă de pe mapamond, însă a refuzat să apară în revistele pentru bărbaţi. Acum ea a luat atitudine față de războiul din Ucraina.
20.03.2022 | 10:23
Alica Schmidt, cea mai sexy atletă din lume, a luat atitudine împotriva războiului din Ucraina
ADVERTISEMENT

Considerată de mulți cea mai sexy atletă din lume, Alica Schmidt a avut o viață plină de provocări, deși abia a împlinit 23 de ani. Frumoasa blondă este cu gândul doar la sport și la ziua în care va reuși să impresioneze lumea cu calitățile sale atletice, însă în aceste momente ea este marcată de războiul început de Rusia în Ucraina.

Alica Schmidt, mesaj emoționant pentru poporul ucrainean

Sportiva, care a participat la naționalele țării sale și a luat locul doi în proba de 400 metri, a purtat la mână o banderolă în culorile steagului Ucrainei, iar la finalul întrecerii a explicat că nu s-a putut concentra în totalitate la cursă și a cerut ca războiul să înceteze.

ADVERTISEMENT

”În aceste vremuri, nu pot pretinde că performanțele mele sunt tot ce contează. Sunt foarte tristă când mă gândesc la situația actuală din Ucraina. Gândurile mele se îndreaptă către toți cei afectați. Să lăsăm istoria să ne învețe o lecție, nu să o repetăm. Vă rog, opriți războiul”, a scris Alica Schmidt pe contul său de Instagram.

Alica Schmidt e cea mai sexy atletă din lume. A fost doar rezervă la Tokyo

Alica Schmidt s-a născut pe 8 noiembrie 1998, la Worms, o localitate situată la 60 de kilometri de Frankfurt, și încă de mică a prins dragostea de sport insuflată de tatăl său. A început să alerge în curse școlare, apoi a mers mai departe și a concurat în probele dedicate junioarelor. Apogeul l-a atins în vară, când a fost prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ca rezervă în ștafeta de 4×400 metri a Germaniei.

ADVERTISEMENT

La Campionatele Europene U20 de la Grossetto, în 2017, a dat prima mare lovitură. A reușit să-și treacă în palmares medalia de argint cu ștafeta Germaniei. A urmat, doi ani mai târziu, un bronz cucerit la Europenele U23 de la Galve în aceeași probă și ușile marii performanțe erau larg deschise pentru blonda din Worms.

A cochetat cu modelingul

Doar că înfățișarea sa angelică i-a adus și alte perspective în viață. În 2018, o celebră revistă australiană a desemnat-o „cea mai sexy atletă din lume” și, astfel, Alica Schmidt a devenit peste noapte un personaj popular și extrem de căutat pe internet. Acest lucru i-a adus o creștere substanțială a numărului de urmăritori pe Instagram, după ce a ajuns la peste 2.500.000, și a devenit un personaj cu o influență puternică pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Lucru care a venit cu beneficiile sale. Multe branduri celebre au început să-i ofere sponsorizări, cea mai importantă colaborare fiind cu firma de echipament sportiv Puma. Trecând la o nouă etapă a vieții, sportiva și-a deschis un canal de YouTube în care promovează sportul, în general, alergarea, în special, dar și o varietate de produse sănătoase.

Alica Schmidt nu a scăpat nici ochilor vigilenți din lumea modei, astfel că a avut parte de câteva prezentări, însă întotdeauna a ținut să spună că dacă va fi vreodată să aleagă între sport și modeling, atunci viața sa va merge mai departe alături de sport. Un alt aspect interesant este că sportiva a refuzat o ofertă de a poza pentru celebra revistă Playboy, chiar dacă i-ar fi crescut considerabil statutul de celebritate.

ADVERTISEMENT

„Zeița” atletismului, venituri considerabile

O nouă lovitură de imagine a dat-o în vara anului 2020. După ce Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, superba atletă a semnat un contract cu Borussia Dortmund și a devenit antrenorul de fitness al vedetelor din Bundesliga. Privită cu neîncredere la început, Alica Schmidt le-a închis gura contestatarilor după ce l-a învins, într-o cursă de 400 de metri, pe fundașul Mats Hummels. Internaționalul german a glumit pe seama acelei curse și a pus o fotografie pe rețelele de socializare în care apare întins pe jos, pe pista de atletism, și a scris „Cred că am subestimat-o”.

Cu un corp aproape perfect, 1,75 metri, 60 de kilograme și măsuri de divă, 84-61-89, Alica Schmidt a devenit o adevărată vedetă a rețelelor de socializare și a ajuns să câștige nu mai puțin de 500.000 de dolari pe an. În ciuda atenției neașteptate, atleta nu a lăsat acest lucru să-i distragă atenția de la ambiția ei și a continuat să participe la întreceri sportive.

Se iubește cu un culturist

Lucrurile merg foarte bine pentru Alica Schmidt și în plan sentimental, fiind într-o relație de 4 ani cu Fredi Richter, un cunoscut culturist german. Cei doi nu și-au ascuns niciodată dragostea și apar foarte des, împreună, în videoclipurile postate pe rețelele de socializare. Ei apar în foarte multe postări făcând împreună exercițiile fizice, dar nu lipsesc și imaginile din vacanță.

O fire deschisă și dinamică, atleta germană are mulți prieteni și în afara lumii virtuale. Îi place să cu iasă amicii la plimbări, la petreceri sau pleacă împreună în călătorii. Așa cum singură spune, cele mai frumoase escapade le-a avut alături de bunele sale prietene, Caprice Prizl și Isabella Maria Faber-Castell, prin Bali, Tenerife sau Abu Dhabi. Alica a recunoscut că îi place mâncarea, este înnebunită după ciocolată, dar totul se face cu moderație și niciodată nu renunță la exercițiile sale fizice.

Reclamă la TV pentru Puma

Este clar că o mare parte din atenția pe care Alica Schmidt o primește vine, mai degrabă, cu ajutorul aspectului ei fizic, decât pe baza abilităților ei atletice. Este, fără îndoială, o adevărată frumusețe, iar revistele și ziarele din întreaga lume stau ațintite pe picioarele ei lungi și părul blond ca razele Soarelui.

Și tocmai acest lucru o face pe „minunea blondă” să fie și mai ambițioasă și să-și dorească performanța sportivă, dar, până la a ajunge un nume mare al atletismului, ea a acceptat să joace într-o reclamă TV pentru Puma. Schmidt apare în spot alergând prin Berlin, iar în fundal curg mesajele motivaționale ale sportivei cu care își îndeamnă urmăritorii de pe rețelele de socializare să facă sport.

Aspectul ei a fost cu siguranță în centrul atenției, dar a știut să transforme acest lucru într-un avantaj și l-a folosit pentru a trimite mereu un mesaj pozitiv. Schmidt nu se sfiește să arate bine, dar nu lasă ca acest lucru să-i distragă atenția de la obiectivele sale ambițioase și vrea să-i încurajeze pe alții să facă la fel.

  • 1,75 metri este înălţimea pe care o are Alica Schmidt
  • 1.500.000 de euro este averea estimată pe care o are Alica Schmidt
ADVERTISEMENT