Life

Alimentele de care se ferește un nutriționist. „Pot avea 20 sau mai mulți viermi”. Mulți români le folosesc zilnic

Care sunt cele trei alimente de care se ferește un nutriționist. Conțin ingrediente „scârboase” și multe persoane le folosesc zilnic în rețete.
15.02.2024 | 15:20
Alimentele de care se fereste un nutritionist Pot avea 20 sau mai multi viermi Multi romani le folosesc zilnic
Cele trei alimente de care se ferește un nutriționist. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Un nutriționist a explicat care sunt cele trei alimente „scârboase” pe care nu le mănâncă niciodată. Mulți români le consumă zilnic, fără să știe, de fapt, ce se ascunde în spatelor acestor „bunătăți”.

Cele trei alimente pe care nu consumă niciodată un nutriționist

Leanne Ely, de meserie expert în diete și autor, se concentrează pe „întărirea inimii, minții, corpului și sufletului femeilor”, împărtășind și în mediul online din numeroasele cunoștințe acumulate de-a lungul vremii.

ADVERTISEMENT

Recent, pe TikTok- acolo unde are o comunitate impresionantă, de peste 154.000 de urmăritori, a explicat care sunt cele trei alimente de care nu s-ar atinge niciodată și a detaliat care sunt motivele care stau la baza afirmației.

„Trei lucruri scârboase pe care, în calitate de nutriționist, nu le voi mânca niciodată și nici tu nu ar trebui să le mănânci”, a explicat specialistul la începutului clipului video.

ADVERTISEMENT

Primele pe listă au fost ciupercile la conservă- ce pot fi dăunătoare, în locul cărora le-a recomandat pe cele proaspete, pentru că, deși mai scumpe, acestea pot fi mult mai sănătoase, deoarece pot fi spălate, uscate și tăiate.

„Știați că pot avea, conform FDA, 20 sau mai mulți viermi la 100 de grame de ciuperci? Asta include și sucul în care se află”, a explicat medicul despre ciupercile la conservă.

ADVERTISEMENT

Pe lista de alimente pe care un nutriționist nu le consumă se află și „vena” de pe spatele creveților. „Numărul doi sunt creveții. Ei bine, încă îmi plac creveții, dar știi vena aia care se află pe spatele lor? Nu este o venă, este tractul lor intestinal. Scoateți vena aia înainte de a-i găti, pentru numele lui Dumnezeu, și bucură-te de ei”, a spus specialistul.

Care este al treilea aliment de pe listă

În cele din urmă, ultimul din cele trei alimente pe care nu le consumă un nutriționist este vanilia artificială. Acest component, care se găsește și în înghețata cu aroma cu pricina, conține un ingredient complet neașteptat.

ADVERTISEMENT

„Numărul 3 este vanilia artificială. Vreți să știți ce este asta? Este castoreum. Știți din ce este făcut? Din grăsime de la castori. Se află în fundul lor. Cine vrea fund de castor în înghețata de vanilie? Eu cu siguranță nu, în schimb merg cu extract de vanilie pură”, a completat nutriționistul.

ADVERTISEMENT