Life

Alimentele pe care nu e bine să le mănânci dimineața. Multe dintre ele sunt adorate de români

Există anumite alimente pe care nu e bine să le mănânci dimineața. Specialiștii spun de ce ne recomandă să le evităm la micul dejun.
10.09.2023 | 10:47
Alimentele pe care nu e bine sa le mananci dimineata Multe dintre ele sunt adorate de romani
Alimentele pe care nu e bine să le mănânci dimineața. Sursa foto: Unsplash Sonnie Hiles
ADVERTISEMENT

Alimentele pe care nu e bine să le mănânci dimineața. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, drept urmare specialiștii ne îndeamnă să nu renunțăm la el. Însă, nu toate alimentele sunt recomandate la primele ore ale dimineții.

Alimentele pe care nu e bine să le mănânci dimineața

Medicii stomatologi atrag atenția asupra faptului, că unele alimente preferate de oameni la prima masă a zilei pot afecta sănătatea orală. Multe dintre aceste produse sunt adorate și de români.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai apreciați medici stomatologi, din Londra, a dezvăluit pentru womanandhome.com ce alimente ar trebui evitate la micul dejun. Dr. Abdul Azizi spune că citricele sunt cele care afectează cel mai mult dinții.

Smalțul dinților poate fi deteriorat din cauza acidității ridicate a citricelor. Pericolul este și mai mare pentru cei care au deja dinții sensibili. Nici sucurile din citrice nu sunt recomandate la micul dejun.

ADVERTISEMENT

„Fructele precum portocalele, grepfruturile și lămâile conțin acid citric care poate slăbi smalțul dinților, făcând dinții mai vulnerabili la eroziune și carii”, a transmis medicul.

Și produsele de patiserie sunt de evitat la primele ore ale dimineții. Din cauza zahărului ridicat pe care îl conțin, riscul de apariție a cariilor este semnificativ. Astfel, sănătatea orală poate fi serios afectată de ele.

ADVERTISEMENT

„Produsele de patiserie creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor, deoarece oferă o sursă constantă de zaharuri”, a adăugat medicul stomatolog, potrivit sursei citate.

Cafeaua, cea mai populară băutură din lume, pe „lista neagră”

Totodată, cafeaua fierbinte poate eroda smalțul dinților. În timp, pot fi decolorați din cauza pigmenților acestei băuturi adorată de mulți. Specialistul spune că ar trebui evitată la primele ore ale dimineții sau ar trebui clătită gura cu apă după consumul de cafea.

ADVERTISEMENT

„Cafeaua este de natură acidă și poate eroda treptat smalțul dinților, în special atunci când este consumată pe stomacul gol. Piigmenții cafelei pot duce la decolorarea dinților, afectând aspectul estetic al dinților. Pentru a proteja sănătatea orală, este recomandat să reduceți la minimum consumul de cafea dimineața și să luați în considerare clătirea gurii cu apă după ce ați băut cafea”, a mai spus stomatologul.

ADVERTISEMENT