Life

Alimentele pe care nu le poți mânca imediat după ce le-ai cumpărat. Evită-le dacă vrei să prepari o masă rapidă

Dacă vrei să prepari o masă rapidă, asigură-te că nu achiziționezi niciodată aceste alimente. Nu le vei putea mânca imediat după ce le-ai cumpărat.
06.04.2023 | 16:25
Alimentele pe care nu le poti manca imediat dupa ce leai cumparat Evitale daca vrei sa prepari o masa rapida
Ce produse trebuie să eviți dacă vrei o masă rapidă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În general ne dorim o masă rapidă după o zi grea. Alteori punem preț pe meniul nostru și ne oferim suficient timp pentru a-l prepara. Ce se întâmplă însă dacă vrem ca lucrurile să decurgă mai rapid? Ar fi bine să ne uităm la ce punem în coș.

Ce produse trebuie să eviți dacă vrei o masă rapidă

Se spune că nu este bine să mergem la cumpărături atunci când ne este foame. Riscăm să achiziționăm o mulțime de alimente, pe care mai târziu ajungem să le aruncăm. De asemenea, când avem frigiderul gol și vrem o masă rapidă, ar fi bine să ne gândim de două ori înainte de a merge la magazin.

ADVERTISEMENT

Unele produse nu pot fi mâncate imediat după ce au fost cumpărate. Tocmai din acest motiv, ar fi bine să le eviți de pe lista ta de cumpărături dacă vrei să ai un meniu cât se poate de simplu și fără a necesita prea mult timp de preparare.

Există cinci alimente din comerț pe care nu le poți mânca imediat după ce le-ai cumpărat. Ele au nevoie de timp înainte de a fi preparate și consumate. Iar dacă vrei o masă rapidă cu siguranță nu îți dorești să pierzi prea mult timp.

ADVERTISEMENT

Primul aliment de pe această listă este faimosul avocado verde. În cazul în care nu știai, el trebuie să stea câteva zile înainte de a fi consumat. Astfel, dacă ți-e foame, mai bine alegi un alt fruct. În orice caz, nu bananele, pentru că și ele se regăsesc pe această listă.

Dacă alegi să achiziționezi banane verzi, află că acestea mai au nevoie de două trei zile pentru a deveni coapte. În caz contrar nu te bucuri de toate beneficiile lor. Cel mai bine optezi pentru un măr dacă vrei un fruct rapid și sănătos.

ADVERTISEMENT

Alimentele pe care nu le poți mânca imediat după ce le-ai cumpărat

Pe aceeași listă de alimente care nu pot fi mâncare imediat după ce au fost cumpărate avem și roșiile. Acestea se pot degrada pe drum, de la magazin până acasă. De asemenea, unele dintre ele ar putea să mai aibă nevoie de timp până când sunt coapte complet.

Specialiștii ne recomandă să depozităm roșiile într-o cameră întunecată timp de câteva zile. În acest mod ele au timp suficient pentru a deveni coapte. Iar noi ne bucurăm de niște legume cât se poate de proaspete și fragedele.

ADVERTISEMENT

Evident, nici carnea congelată nu trebuie cumpărată atunci când vrem o masă rapidă. Fie că vorbim despre carnea de pui, ori carnea de porc, aceasta are nevoie de timp pentru a fi decongelată. Cel mai bine alegem bucăți mici de carne din vitrină.

Iar în aceeași categoria avem și peștele înghețat. În acest caz, bucățile mari au nevoie de câteva ore până se dezgheață. Mai bine optezi deci pentru fructe de mare proaspete, sau, de ce nu, niște pește proaspăt, pe care sigur îl găsești în vitrinele magazinelor.

ADVERTISEMENT
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama...
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie