Life

Alimentele pe care să nu le bagi niciodată la cuptorul cu microunde. Riști să-ți faci rău

Cuptorul cu microunde este folosit pentru a încălzi mâncarea, dar și pentru a găti anumite preparate. Totuși, sunt alimente care nu trebuie băgate sub nicio formă la microunde!
11.12.2023 | 13:30
Alimentele pe care sa nu le bagi niciodata la cuptorul cu microunde Risti sati faci rau
Conform nutriționiștilor, unele alimente, odată puse în cuptor, acestea pot deveni cancerigene și otrăvitoare/ sursa foto: freepik
ADVERTISEMENT

Cuptorul cu microunde este indispensabil în orice casă, mai ales că este extrem de util la bucătărie. Deși este folosit des la încălzirea mâncării și chiar pentru a găti anumite preparate, există anumite alimente pe care nu trebuie să le băgați la microunde. Riscați probleme mari de sănătate!

Alimentele pe care să nu le bagi niciodată la cuptorul cu microunde. Devin cancerigene

Cuptorul cu microunde reprezintă cea mai simplă metodă pentru a încălzi mâncarea preferată, dar și de a găti anumite preparate. Multe persoane folosesc des microundele, dar nu știu că anumite alimente chiar nu ar trebui încălzite la acest electrocasnic. Specialiștii susțin că ne expunem la riscuri mari!

ADVERTISEMENT

Conform nutriționiștilor, unele alimente, odată ce au fost puse în cuptor, acestea pot deveni cancerigene și otrăvitoare, iar consumul lor pe termen îndelungat poate fi fatal în anumite cazuri.

De aceea, trebuie să evităm să băgăm aceste alimente la cuptorul cu microunde. Iată care alimentele care devin periculoase pentru organism dacă sunt încălzite sau preparate la microunde! Trebuie neapărat să consultați această listă:

ADVERTISEMENT

Ardeii iuți

Atunci când ardeii iuți sunt reîncălziți în cuptorul cu microunde, capsaicina, substanța chimică care le conferă aroma lor picantă, este eliberată în aer și o puteți inhala. În cele mai nefericite cazuri, substanța chimică vă poate produce leziuni grave la ochi sau gât.

Ouăle fierte

Atunci când un ou este preparat în cuptorul cu microunde, umiditatea din interior creează o acumulare extremă de abur, ca o oală sub presiune. De asemenea, odată ce a fost încălzit, oul fierbinte ar putea exploda în mână sau chiar în gură.

ADVERTISEMENT

Carnea de pui

Cuptorul cu microunde nu ucide întotdeauna bacteriile, deoarece microundele încălzesc din exterior spre interior și nu invers. Astfel, dacă vreți să mâncați pui, trebuie să-l gătiți bine pentru a elimina orice toxină sau bacterie.

Legume verzi

Multe persoane păstrează țelina, kale sau spanacul la congelator, iar dacă vor să le dezghețe rapid, aleg să folosească cuptorul cu microunde. Specialiștii susțin că ar fi bine le reîncălziți în cuptorul de la aragaz, nicidecum la microunde. Aceste legume adăugate în cuptorul cu microunde pot fi de cele mai multe ori cancerigene, datorită nitraților naturali care se transformă în nitrozamine, substanțe periculoase pentru organism.

ADVERTISEMENT

Sosul de roșii

Încălzirea sosurilor de roșii în cuptorul cu microunde este strict interzisă. În unele cazuri, sosul poate chiar să explodeze când îl amesteci, ceea ce ar putea duce la arsuri și cu siguranță la pătarea hainelor. Mai bine încălzește orice sos de roșii într-o tigaie pe aragaz, este și mult mai sănătos.

Paste

De cele mai multe ori, pastele se usucă în frigider, iar reîncălzirea lor la microunde le va face și mai uscate. De exemplu, pastele cremoase și uleioase reprezintă o mare problemă, deoarece uleiul sau grăsimea au tendința de a se separa atunci când sunt reîncălzite la acest electrocasnic.

ADVERTISEMENT
Tags: