Cuptorul cu microunde este indispensabil în orice casă, mai ales că este extrem de util la bucătărie. Deși este folosit des la încălzirea mâncării și chiar pentru a găti anumite preparate, există anumite alimente pe care nu trebuie să le băgați la microunde. Riscați probleme mari de sănătate!
Cuptorul cu microunde reprezintă cea mai simplă metodă pentru a încălzi mâncarea preferată, dar și de a găti anumite preparate. Multe persoane folosesc des microundele, dar nu știu că anumite alimente chiar nu ar trebui încălzite la acest electrocasnic. Specialiștii susțin că ne expunem la riscuri mari!
Conform nutriționiștilor, unele alimente, odată ce au fost puse în cuptor, acestea pot deveni cancerigene și otrăvitoare, iar consumul lor pe termen îndelungat poate fi fatal în anumite cazuri.
De aceea, trebuie să evităm să băgăm aceste alimente la cuptorul cu microunde. Iată care alimentele care devin periculoase pentru organism dacă sunt încălzite sau preparate la microunde! Trebuie neapărat să consultați această listă:
Atunci când ardeii iuți sunt reîncălziți în cuptorul cu microunde, capsaicina, substanța chimică care le conferă aroma lor picantă, este eliberată în aer și o puteți inhala. În cele mai nefericite cazuri, substanța chimică vă poate produce leziuni grave la ochi sau gât.
Atunci când un ou este preparat în cuptorul cu microunde, umiditatea din interior creează o acumulare extremă de abur, ca o oală sub presiune. De asemenea, odată ce a fost încălzit, oul fierbinte ar putea exploda în mână sau chiar în gură.
Cuptorul cu microunde nu ucide întotdeauna bacteriile, deoarece microundele încălzesc din exterior spre interior și nu invers. Astfel, dacă vreți să mâncați pui, trebuie să-l gătiți bine pentru a elimina orice toxină sau bacterie.
Multe persoane păstrează țelina, kale sau spanacul la congelator, iar dacă vor să le dezghețe rapid, aleg să folosească cuptorul cu microunde. Specialiștii susțin că ar fi bine le reîncălziți în cuptorul de la aragaz, nicidecum la microunde. Aceste legume adăugate în cuptorul cu microunde pot fi de cele mai multe ori cancerigene, datorită nitraților naturali care se transformă în nitrozamine, substanțe periculoase pentru organism.
Încălzirea sosurilor de roșii în cuptorul cu microunde este strict interzisă. În unele cazuri, sosul poate chiar să explodeze când îl amesteci, ceea ce ar putea duce la arsuri și cu siguranță la pătarea hainelor. Mai bine încălzește orice sos de roșii într-o tigaie pe aragaz, este și mult mai sănătos.
De cele mai multe ori, pastele se usucă în frigider, iar reîncălzirea lor la microunde le va face și mai uscate. De exemplu, pastele cremoase și uleioase reprezintă o mare problemă, deoarece uleiul sau grăsimea au tendința de a se separa atunci când sunt reîncălzite la acest electrocasnic.