Life

Alimentele pe care să nu le consumi niciodată crude. Riști să faci boli grave

Lista alimentelor care devin periculoase pentru organism atunci când sunt consumate crude. Trebuie să le eviți cu orice preț!
13.02.2024 | 18:22
Alimentele pe care sa nu le consumi niciodata crude Risti sa faci boli grave
Lista alimentelor care devin periculoase atunci când sunt consumate crude. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții știm că anumite alimente, în special, legumele și fructele consumate în stare crudă au beneficii pentru organism. Însă, există și excepții. Unele dintre ele devin un adevărat pericol și o amenințare pentru sănătate dacă sunt consumate crude sau încolțite.

Usturoiul încolțit nu este toxic pentru organism

Se întâmpla ca, de foarte multe ori, legumele pe care le cumpărăm din piață sau din supermarket să încolțească. În aceste situații, apare întrebarea dacă mai sunt sau nu bune pentru a fi consumate.

ADVERTISEMENT

De obicei, leguma care încolțește cel mai repede este usturoiul. În momentul în care au apărut tulpinile verzi, multe persoane consideră că usturoiul nu mai este bun.

Dacă faci parte din această categorie și preferi să arunci usturoiul încolțit la gunoi, ei bine, trebuie să știi că nu reprezintă un pericol pentru organism. Din contră.

ADVERTISEMENT

Dacă mănânci usturoi încolțit nu ești expus pericolului și nici nu vei avea parte de efecte secundare. Chiar și după ce a încolțit, usturoiul are proprietăți benefice pentru organism și este la fel de bun pentru combaterea anumitor boli.

Potrivit libertatea.ro, consumul de usturoi încolțit ajută la protejarea împotriva bacteriilor sau a paraziților. De asemenea, este foarte eficient împotriva bolilor cardiovasculare.

ADVERTISEMENT

Alimentele pe care nu trebuie să le mănânci niciodată crude

La polul opus, însă, există o serie de alimente care nu sunt recomandate a fi consumate crude. Acestea reprezintă un adevărat pericol pentru organism dacă sunt consumate în această stare, așa că, cel mai bine este să le eviți pe cât de mult posibil.

Una dintre legumele care nu se recomandă a fi consumată crudă este cartoful. Cartoful are în compoziția sa solanină, o substanță care are efecte nocive asupra organismului. Tocmai de aceea, cartofii care au mici porțiuni verzi sau deja au încolțit nu trebuie consumați.

ADVERTISEMENT

Pe lângă solanină, cartofii mai au și un conținut ridicat de amidon rezistent. Acesta nu este digerat prea ușor de organism, ceea ce poate duce la stări de balonare sau flatulență.

Boabele de fasole roșie sunt și ele dăunătoare pentru organism, atunci când sunt consumate crude. Acestea conțin fitohemaglutinină, ceea ce poate duce la adevărate probleme gastrointestinale.

Nici ciupercile sălbatice nu trebuie consumate crude, căci conțin anumiți compuși toxici pentru organism. La fel de periculoase pentru organism sunt și vinetele crude. La fel ca în cazul cartofilor, acestea conțin solanină. Pe aceeași listă a alimentelor care nu trebuie consumate în stare crudă se mai află peștele balon și carnea de porc.

ADVERTISEMENT
Tags: