Life

Alimentul pe care e bine să-l mănânci de două ori pe săptămână. Deși e perfect pentru o inimă sănătoasă, mulți români îl evită

Alimentul care face adevărate minuni în cazul tensiunii arteriale. Este un adevărat deliciu și poate fi preparat sub diverse forme
28.01.2024 | 14:00
Alimentul pe care e bine sal mananci de doua ori pe saptamana Desi e perfect pentru o inima sanatoasa multi romani il evita
Alimentul care face minuni în cazul tensiunii arteriale. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, ritmul de viață cotidian își pune amprenta asupra stilului alimentar. Foarte multe persoane au mese haotice și abia dacă asigură organismului nutrienții necesari. Specialiștii recomandă mese echilibrate, inclusiv alimente care să fie consumate de cel puțin două ori pe săptămână.

Alimentul care poate face minuni pentru tensiunea arterială

O alimentație echilibrată este cheia unui organism sănătos. Este foarte important să cunoaștem nevoile organismului nostru și să îi asigurăm aportul necesar de nutrienți. Pentru a face asta, trebuie să acordăm o atenție sporită alimentelor pe care le consumăm zi de zi.

ADVERTISEMENT

Specialiștii și medicii nutriționiști au subliniat mereu legătura dintre alimentație și diverse boli care pot apărea de-a lungul vieții. Tocmai de aceea, trebuie să ne asigurăm că mâncăm doar alimente care ne sunt benefice.

Alimentația a reprezentat mereu un subiect de interes pentru cercetători. Astfel, după mai multe studii, s-a ajuns la concluzia că peștii bogați în acizi grași Omega-3 sunt esențial pentru sănătate organismului.

ADVERTISEMENT

Acizii grași Omega-3 pe care îi regăsim în pești ajută la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, consumul de astfel de pești scade inflamația și reduce nivelul de presiune sanguină.

Care este doza zilnică recomandată de acizi grași Omega-3 pentru o singură persoană

Potrivit dcnews.ro, un studiu efectuat în urmă cu doi ani a vizat legătura directă dintre consumul de pești bogați în acizi grași Omega-3 și și presiune sanguină. În urma interpretării datelor, s-au obținut rezultate uimitoare.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii au ajuns la concluzia că sunt suficiente 100 de grame de somon pentru ca presiunea sanguină să fie redusă semnificativ. Însă, acesta nu este singurul beneficiu pe care îl poate avea o dietă bogată în pește.

În cazul participanților la studiu, s-a observat o îmbunătățire semnificativă a persoanelor care sufereau, deja, de hipertensiune arterială. Progresele lor ar putea fi mult mai semnificative dacă doza zilnică recomandată ar fi mărită treptat.

ADVERTISEMENT

Tot studiile au mai arătat că alimentația bazată pe acizi grași Omega-3 poate reduce riscul de tensiune arterială în rândul tinerilor care nu au istoric de diabet sau alte boli de inimă.

Pentru ca aportul de Omega-3 să își facă efectul asupra organismului, se recomandă atât consumul lor sub formă de alimente, cât și sub formă de suplimente. Pentru o singură persoană, consumul zilnic recomandat este de 2-3 grame de acizi grași-Omega 3.

ADVERTISEMENT
Tags: