Life

Alimentul care te ajută să trăiești mai mult. Unii români îl evită, deși are beneficii uimitoare

Acest aliment te ajută să trăiești mai mult. Deși unii români aleg să îl evite, el are o mulțime de beneficii de care ne putem bucura.
01.12.2023 | 21:55
Alimentul care te ajuta sa traiesti mai mult Unii romani il evita desi are beneficii uimitoare
Alimentul care te ajută să trăiești mai mult. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să trăiești mai mult, alimentația joacă un rol esențial. Iar alimentele despre care o să vorbim mai jos sunt cele care aduc o mulțime de beneficii organismului nostru. Asta în ciuda faptului că mulți români le evită.

Alimentul care te ajută să trăiești mai mult

Dacă vrei să trăiești mai mult, asigură-te că fibra stă la baza dietei tale. Mulți români evită alimentele bogate în fibre și se tem să nu acumuleze ceva kilograme în plus. Adevărul este însă cu totul altul.

ADVERTISEMENT

Studiile au demonstrat că există o legătură între o dietă bogată în fibre și o viață mai lungă, dar și mai sănătoasă. Mai mult de atât, tot fibrele au fost asociate cu reducerea riscului de boli precum diabetul de tip 2.

Fibrele sunt esențiale și atunci când vorbim de alergii alimentare, ori de artrită la nivelul genunchilor. Astfel, dacă vrei să trăiești mai mult, e nevoie să consumi fibre. Ce alimente sunt bogate în fibre?

ADVERTISEMENT

Ce beneficii au fibrele

Cereale, pe care mulți români le evită, arată Healthline. De asemenea, legumele, dar și fructele sunt bogate în fibre .Un exemplu îl reprezintă fasolea, mazărea dar și lintea. Ele pot fi alegerea cea mai bună.

Important de știut însă este faptul că nu trebuie să facem abuz. Dacă consumăm excesiv fibre, ne putem confrunta cu un disconfort digestiv. Totuși, șansele sunt destul de slabe având în vedere că cei mai mulți români nu au o dietă bogată în fibre.

ADVERTISEMENT

Cantitatea joacă un rol esențial când vine vorba și de greutate. Astfel, este esențial să găsim un echilibru între consumul de alimente sănătoase, dar și mărimea porției.  Ce altceva trebuie să mai știm despre fibre?

Ele ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat. Mai mult de atât, acestea pot să reducă nivelul de colesterol din sânge și încetinesc absorbția zahărului, normalizând astfel glicemia.

ADVERTISEMENT

Deși mulți români se tem că silueta le-ar putea fi afectată de consumul de fibre, adevărul este că alimentele care conțin fibre sunt sățioase. Astfel, după ce le consumăm, nu simțim nevoia să luăm prea curând următoarea masă.

ADVERTISEMENT