Life

Alimentul delicios care devine toxic când e băgat la frigider. Greșeala pe care mulți români o fac fără să își dea seama

Ce să nu depozitezi niciodată în frigider. Alimentul care dezvoltă bacterii și care devine un real pericol pentru organismul uman
11.12.2023 | 17:25
Alimentul delicios care devine toxic cand e bagat la frigider Greseala pe care multi romani o fac fara sa isi dea seama
Ce să nu pui niciodată în frigider Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

De obicei, persoanele depozitează aproape tot felul de alimente în frigider. Însă, nu toate se păstrează mult mai bine la temperaturi joase. Înainte de a te grăbi să pui totul în frigider, iată câteva detalii de care trebuie să ții cont.

Ce să nu pui niciodată în frigider

Frigiderul este unul dintre cele mai utile electrocasnice din bucătărie. Multe gospodine depozitează toate alimentele în el, fără să țină cont de câteva reguli de bază. Nu toate alimentele sunt recomandate a fi păstrate la temperaturi joase.

ADVERTISEMENT

Alimentele care sunt depozitate la frigider, deși nu au nevoie de asta, devin adevărate pericole pentru sănătatea organismului. Pot dezvolta anumite bacterii care pot declanșa diverse toxiinfecții alimentare.

De exemplu, unul dintre alimentele care nu are ce căuta în frigider este înghețata topită. Odată ce a ajuns la temperatura care o face din solidă lichidă, aceasta dezvolta anumite bacterii extrem de periculoase.

ADVERTISEMENT

Este foarte probabil ca în înghețata topită să de afle bacteria Listeria. Experții în sănătate trag un semnal de alarmă cu privire la bacteriile din înghețată. Aceasta reprezintă un mediu propice pentru o varietate de bacterii, iar cei mai expuși la pericol sunt copii și persoanele peste 65 de ani, cu o imunitate scăzută.

Evită să depozitezi mult prea multe alimente pentru a nu aglomera frigiderul

Carnea și peștele nu se depozitează niciodată pe ușa frigiderului. Cele două alimente au nevoie de maxim 5 grade Celsius, astfel că temperaturile ridicate vor accelera stricarea lor.

ADVERTISEMENT

De obicei, se recomandă ca acestea să fie depozitate pe ultimul raft al frigiderului, acolo unde temperatura este mai joasă. În cazul cărnii crude, depozitarea ei într-un vas este perfectă pentru a împiedica scurgerea sângelui.

Foarte important atunci când depozitați alimentele în frigider este cantitatea lor. Nu este deloc recomandat să încărcați până la refuz capacitatea acestuia. Cu cât sunt mai multe alimente, cu atât răcirea lor se va face total nepotrivit.

ADVERTISEMENT

Într-un frigider, este foarte important ca aerului să circule corespunzător. Dacă aerul nu circulă așa cum trebuie, există mai multe șanse ca bacteriile să se înmulțească.

De asemenea, dacă alimentele se strică mult mai repede, asta înseamnă și o risipă alimentară mult mai mare. Tocmai de aceea, se recomandă prundență, informare și cumpătare.

ADVERTISEMENT
Tags: