Life

Alimentul pentru care românii se luptă să îl cumpere. Are un preț piperat, se găsește mai greu, dar are beneficii uimitoare

Acesta este alimentul pentru care românii se luptă să îl cumpere. Deși are un preț piperat și se găsește mai greu, are beneficii uimitoare.
11.02.2024 | 14:59
Alimentul pentru care romanii se lupta sa il cumpere Are un pret piperat se gaseste mai greu dar are beneficii uimitoare
Alimentul pentru care românii se luptă să îl cumpere. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acesta este alimentul pentru care românii se luptă. Deși are un preț piperat și se găsește mai greu, are beneficii uimitoare. Astfel, sunt persoane care ajung să bată zeci de kilometri doar pentru a-l achiziționa.

Alimentul pentru care românii se luptă să îl cumpere

Deși există o mulțime de alimente și de produse în comerț, unele nu sunt chiar o alegere sănătoasă. Astfel, unele persoane ajung să meargă la surse mai sigure, chiar dacă asta implică niște costuri mai mari, dar și timp pierdut.

ADVERTISEMENT

Numeroase supermarket-uri din țară au oferte la diferite produse. Ce e mai ieftin însă nu e tocmai și sănătos. La această concluzie au ajuns anumite persoane care ajung să se lupte pentru ceea ce își doresc.

Alimentul pentru care românii se luptă să îl cumpere îl reprezintă laptele. Mai degrabă vorbim despre produsele lactate. Deși avem o mulțime de branduri din care putem alege, oamenii vor ceva mai natural.

ADVERTISEMENT

Astfel, nu puțini sunt cei care merg să se aprovizioneze cu produse lactate direct de la sursă. O femeie, spre exemplu, spune că merge tocmai în comuna Coaș, unde este marfă bio cu un gust mult mai bun.

„Ne plac produsele. Sunt produse bune. Apoi, când ni se termină venim din nou. Din magazin nu prea cumpăr numai de la domnii, când vin aici, la Coaş, venim la ei”, a povestit o femeie, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Unele persoane străbat 20 de kilometri pentru a cumpăra produse lactate

Sunt persoane care bat și peste 20 de kilometri doar pentru a se bucura de produsele lactate naturale, din curțile localnicilor. Astfel, o persoană povestește că vine tocmai din Baia Mare la final de săptămână pentru a-și face cumpărăturile.

Alimentul pentru care românii se luptă e într-adevăr ceva mai scump, dar cel puțin e natural. De asemenea, nu puțini sunt cei care recunosc că și gustul parcă este altfel comparativ cu cel al produselor din magazine.

ADVERTISEMENT

Iar comercianții se mobilizează și el a fiecare sfârșit de săptămână, astfel încât să aibă marfă proaspătă. Sunt clienți care vin doar sâmbăta, astfel că e nevoie de pregătiri. „Avem şi clienți care vin în fiecare sâmbătă. Vin şi din oraş, de la Baia Mare”, a povestit un comerciant.

Și nutriționiștii susțin că produsele cumpărate de la gospodari sunt o alegere mai sănătoasă, chiar dacă uneori pot fi dificil de găsit. În primul rând gustul și aroma sunt mai intense. De asemenea, creșterea este una lentă, comparativ cu cea a altor produse.

„Gustul, aroma, mirosul sunt mult mai intense, mult mai pătrunzătoare, pentru că creşterea este mult mai lentă. De asemenea, micro şi macro nutrienţii sunt mult mai calitativi”, a dezvăluit nutriționistul Iulia Trif.

ADVERTISEMENT