Life

Alimentul recomandat femeilor trecute de 50 de ani. Este bogat în calciu si proteine

Ce aliment este recomandat femeilor trecute de 50 de ani. Este bogat în calciu și proteine. Ce efecte are asupra organismului?
05.03.2024 | 23:37
Alimentul recomandat femeilor trecute de 50 de ani Este bogat in calciu si proteine
Despre ce aliment este vorba. Sursa foto: Gustul Italiei
ADVERTISEMENT

Un aliment util pentru femeile trecute de 50 de ani. Inclusiv medicii îl recomandă datorită beneficiilor pe care le are și a nutrienților pe care le conține. Este bogat în calciu și în proteine.

Ce aliment se recomandă femeilor trecute de 50 de ani

Este vorba despre un produs emblematic al gastronomiei italienești, considerat o adevărată delicatesă. Se bazează pe un aport valoros de proteine, calciu și fosfor. Sporește masa musculară.

ADVERTISEMENT

Brânza pecorino, o opțiune ideală pentru femeile trecute de 50 de ani. Asta deoarece vitaminele pe care le are acest aliment contribuie la întărirea sistemului muscular, și este perfectă mai ales pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.

Brânza pecorino nu ar avea adaosuri pentru a o menține proaspătă, ci doar lapte de oaie, fermenți lactici și sare. Drept urmare, ai proceda bine dacă ai include-o într-o dietă, căci nu vei acumula multe calorii.

ADVERTISEMENT

Italienii folosesc brânza pecorino, în general, pentru paste. De asemenea, o pun și într-o farfurie pe post de aperitiv și o asortează cu fructe sau legume. De obicei, este combinată cu nuci sau struguri.

”Această brânză este folosită pe scară largă în bucătăria italiană pentru a adăuga savoare pastelor, supelor și altor preparate. Este de asemenea un ingredient esențial în prepararea pastelor Carbonara și Cacio e Pepe. Brânza Pecorino Romano se poate de asemenea servi ca aperitiv, tăiată în felii subțiri și așezată pe o farfurie alături de fructe sau nuci.

ADVERTISEMENT

Pecorino Romano este un produs alimentar protejat de denumirea de origine protejată (DOP), ceea ce înseamnă că există reguli stricte privind locul de producție și procesul de fabricație pentru a menține calitatea și autenticitatea acestui produs”, potrivit restaurantedelux.ro

Cum se păstrează brânza pecorino

Brânza pecorino se pune la frigider după ce nu se mai consumă. Se învelește într-o pungă sau în hârtie pergament, pentru a-i menține prospețimea. Totuși, este important ca alimentul să se adapteze și la valoarea termică din cameră.

ADVERTISEMENT

”Pecorino Romano poate fi păstrată în frigider într-o pungă sau învelită în hârtie pergament pentru a menține prospețimea. Cu toate acestea, este important să se lase brânza să atingă temperatura camerei înainte de a fi servită pentru a-i permite să dezvolte toate aromele”, potrivit sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT