Life

Cele 5 alimente sănătoase pe care să nu le consumi dacă ții dietă. Sunt bogate în grăsimi și îți pot crea probleme

Aceste 5 alimente, deși sunt sănătoase, ar fi mai bine să nu le consumi dacă ții dietă. Sunt bogate în grăsimi și îți pot crea probleme.
02.03.2024 | 10:08
Cele 5 alimente sanatoase pe care sa nu le consumi daca tii dieta Sunt bogate in grasimi si iti pot crea probleme
Cele 5 alimente sănătoase pe care să nu le consumi dacă ții dietă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unele alimente, deși sunt sănătoase, ar fi mai bine să nu le consumi dacă ții dietă. Ele sunt bogate în grăsimi, iar cantitățile mari s-ar putea să îți creeze probleme cu greutatea.

Cele 5 alimente sănătoase pe care să nu le consumi dacă ții dietă

Dacă vrei să slăbești, este bine să știi câte ceva despre aceste 5 alimente sănătoase. În momentul în care ții dietă, ar fi mai bine să nu le consumi. Și dacă faci asta, cantitatea este cea mai importantă.

ADVERTISEMENT

Tania Fântână, nutriționist Dietetician, a vorbit la G4media, despre cele 5 alimente sănătoase pe care ar fi ai bine să nu le consumi dacă ții dietă. Sunt renumite pentru beneficiile pe care le au, dar ne pot crea mari probleme cu greutatea.

Iar unul dintre ele este chiar adorat de vedete și intens promovat pe rețelele de socializare. Este vorba despre avocado. Într-adevăr, este un aliment minune. Totuși, trebuie să avem grijă cum îl consumăm și alături de ce. În caz contrar, riscăm să avem probleme cu greutatea.

ADVERTISEMENT

„Avocado este considerat sănătos prin prisma grăsimilor bune pe care le aduce în dieta noastră. Însă, el este un aliment caloric, dacă este consumat în combinații defavorabile: brânză, ou, prosciutto. Încercați să îl includeți săptămânal în dieta voastră, dar nu zilnic, pentru a putea include în masa voastră și alte alimente. Merge în salate, sau tocănițe de legume”, recomandă nutriționistul, conform G4media.ro.

Mergem mai departe în topul celor 5 alimente sănătoase pe care să nu le consumi dacă ții dietă. Brânza de capră este pe locul doi. Nutriționistul spune că există mituri conform cărora aceasta ar fi mai dietetică decât cea de vacă.

ADVERTISEMENT

Adevărul este însă că, per total, caloriile sunt asemănătoare. Mai mult de atât, indiferent de proveniență, brânza are un conținut ridicat de grăsime animală. Astfel, cel mai bine ar fi să o consumăm cu moderație.

Pe locul trei avem faimoasele cereale, fie ele musli sau fulgi de ovăz. Multe persoane aleg să le consume dimineața, în diferite combinații. Adevărul e că dacă ții dietă, ar fi mai bine să nu le consumi, sau să le consumi cu moderație. În caz contrar, mănânci mai mult zahăr decât ai fi crezut.

ADVERTISEMENT

Cât ulei de măsline e bine să punem în salată

„Fulgii de ovăz, sau musliul, cerealele sunt văzute ca alternative mai slab calorice decât produsele de origine animală. Există multe nuanțe aici. Dacă musli înseamnă cereale, fructe confiate și bucăți de ciocolată, atunci este posibil să înglobați o cantitate impresionantă de zahăr încă de la primul moment al zilei. 

Pe lângă semințe și nuci, care se adaugă de obicei în acest mix, obținem o variantă calorică ce se apropie de 500 de kilocalorii pe 100 de grame, echivalentul ciocolatei. Soluția nu este să nu mai mâncăm, ci să fim atenți la cantitate”, adaugă nutriționistul.

Următorul pe listă este uleiul de măsline. Nutriționistul spune că acesta este esențial pentru organism, însă nu trebuie să îl folosim în exces. O singură lingură de ulei de măsline adăugată în salată este suficientă.

Dacă turnăm cu sticla, fără să știm cantitatea exactă, riscăm să ne confruntăm cu probleme. Drept urmare, cantitatea rămâne cheia. Iar pe ultimul loc în topul celor 5 alimente sănătoase pe care să nu le consumi dacă ții dietă avem nucile și semințele.

Porția recomandată e de 30 de grame. Câte persoane țin cont de asta? Nutriționistul subliniază clar faptul că rolul acestora e de gustare. Astfel, în momentul în care sunt consumate în anumite combinații, ne pot da peste cap silueta.

„Considerate sănătoase prin prisma grăsimilor bune pe care le conțin sunt în același timp cele mai calorice alimente întrucât conțin 70% grăsimi. Rostul lor este de gustare. Adăugate în salate, pâine, gustări, vin cu un aport de calorii care dacă nu este consumat prin activitate fizică, se depune în stratul adipos”, a mai completat Tania Fântână.

ADVERTISEMENT