Sport

Alin Petrache cere să joace „pe caiet” și să plătească atunci când o avea bani! Situație ciudată la FR Rugby! Exclusiv

Federația Română de Rugby vrea să joace „pe caiet” două meciuri și să plătească atunci când va avea bani.
15.02.2024 | 16:27
Alin Petrache cere sa joace pe caiet si sa plateasca atunci cand o avea bani Situatie ciudata la FR Rugby Exclusiv
Alin Petrache cere să joace „pe caiet” și să plătească atunci când o avea bani!
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat despre o situație cel puțin ciudată care se întâmplă între Federația Română de Rugby, condusă de Alin Petrache, și Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf”.

Alin Petrache cere să joace „pe caiet” și să plătească atunci când o avea bani! Situație ciudată la FR Rugby!

Concret, Federația lui Petrache a cerut administratorului Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf” să joace două meciuri de rugby, însă banii pentru închirierea arenei să fie plătiți cândva, în viitor, fără a specifica o dată exactă.

ADVERTISEMENT

Surse din cadrul Federației de Rugby susțin pentru FANATIK că Petrache ar fi vrut ca două meciuri, de pe 10 și 17 februarie, să fie jucate fără ca Federația să plătească cei 2.500 de euro pe partidă.

„Alin Petrache încearcă să profite de anumite chichițe și a cerut ca meciurile de rugby ale României cu Belgia și Portugalia, de pe 10 și 17 februarie, să fie jucate fără achitarea vreunei sume de bani. Cel puțin nu acum.  FR de Rugby invocă faptul că în acest moment nu are venituri proprii și că cheltuielile cu cele două meciuri au fost bugetate de Agenția Națională pentru Sport”, a declarat o persoană importantă din cadrul FR Rugby pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Scandalul datează de la începutul lunii februarie!

După ce ANS i-a redus cu 80% subvenția alocată pentru 2024, de la 5 milioane de lei, cât a primit anul trecut, la un milion de lei, conducerea CSN ”Arcul de Triumf” a mărit substanțial chiria pentru folosirea stadionului din centrul Bucureștiului.

Petrache susținea la finalul lunii ianuarie că i s-a cerut o chirie de 10 ori mai mare față de cea obișnuită: ”Am vorbit ieri cu doamna Lipă şi mi-a spus că rămânem pe aceiaşi parametri, să ne vedem de treabă, de Campionatul European. Eu am spus că nu îmi permit să dau 25.000 de euro undeva unde nu e normal să plătim o asemenea sumă. Păi suma asta costă un stagiu de pregătire.

ADVERTISEMENT

Şi dacă aş plăti suma asta pentru 13 meciuri ar însemna ca jumătate din buget să se ducă pe chirie… Şi la o instituţie care ţine de ANS, care plăteşte tot ce ţine de întreţinerea bazei, şi apoi plăteşte şi federaţia din banii pe care îi primeşte de la ANS”.

„Ne vom strădui să facem venituri proprii. Noi am făcut 1 milion de euro venituri proprii, cele mai mari datorită managementului. Sunt venituri mai mari decât Arena Națională”, a declarat Radu Popa, directorul Complexului „Arcul de Triumf”, la începutul lunii februarie.

ADVERTISEMENT

Despre acest subiect a scris FANATIK și a explicat motivele pentru care stadaionul „Arcul de Triumf” ar putea fi închis oricând din lipsa fondurilor. Și dacă acest lucru s-ar întâmpla n-ar avea de suferit doar rugby-ul românesc, ci și clubul Dinamo, care își joacă meciurile de „acasă” pe arena din centrul Capitalei.

  • 8.207 locuri este capacitatea Stadionului „Arcul de Triumf”
  • 3 iulie 2021 a fost data la care s-a deschis noua arenă cu meciul de rugby dintre România și Argentina
ADVERTISEMENT