Sport

Naționala de rugby a României rămâne pe stadionul ”Arcul de Triumf”. Ce chirie va plăti FRR

Naționala de rubgy a României își va disputa în continuare meciurile pe stadionul ”Arcul de Triumf” din Capitală. Alin Petrache a anunțat ce chirie plătește FRR.
08.02.2024 | 07:00
Nationala de rugby a Romaniei ramane pe stadionul Arcul de Triumf Ce chirie va plati FRR
Președintele FRR, Alin Petrache, a anunțat că naționala de rugby a României va juca în continuare pe stadionul ”Arcul de Triumf” din Capitală FOTO: sportpictures.eu / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Naționala de rugby a României va juca în continuare pe stadionul ”Arcul de Triumf”. Federația Română de Rugby (FRR) a ajuns la o înțelegere cu conducerea Complexului Sportiv Național ”Arcul de Triumf”, în privința sumei pentru închirierea arenei. Astfel, meciurile cu Belgia și cu Portugalia, din cadrul Rugby Europe Championship 2024, programate pe 10 februarie, respectiv 17 februarie, se vor disputa pe stadionul ”Arcul de Triumf”.

Naționala de rugby a României va juca în continuare pe stadionul ”Arcul de Triumf”

A fost un scandal imens în privința noilor tarife stabilite pentru folosirea arenei ”Arcul de Triumf”. După ce ANS i-a redus cu 80% subvenția alocată pentru 2024, de la 5 milioane de lei, cât a primit anul trecut, la un milion de lei, conducerea CSN ”Arcul de Triumf” a mărit substanțial chiria pentru folosirea stadionului.

ADVERTISEMENT

Astfel, FRR s-a trezit că trebuie să plătească 25.000 de euro/meci, față de 2.500 de euro cât plătise în anii precedenți pentru a folosi stadionul ”Arcul de Triumf”. Directorul CSN ”Arcul de Triumf”, Radu Popa, a avertizat că a luat această decizie deoarece fondurile alocate de Agenția Națională pentru Sport (ANS) pentru anul 2024 sunt suficiente doar până în luna martiei.

Bugetul pe care Agenția Națională pentru Sport l-a alocat anul acesta instituției subordonate, Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf, este un buget cu 80% mai mic față de anul trecut. Concret, anul trecut am primit 5.000.000 de lei pentru bunuri și servicii, anul acesta doar 1.000.000, bani care vor ajunge doar până în luna martie” – Radu Popa, director CSN Arcul de Triumf

FANATIK a anunuțat în exclusivitate despre problemele financiare cu care se confruntă stadionul ”Arcul de Triumf”.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, președintele FRR, Alin Petrache, declara că forul pe care îl conduce nu poate plătit o chirie de 25.000 de euro pentru organizare unui meci pe stadionul ”Arcul de Triumf” și a amenințat că va merge în audienţă la premierul României, Marcel Ciolacu.

Federația Română de Rugby va plăti în continuare 2.500 de euro pentru ca ”stejarii” să joace pe stadionul ”Arcul de Triumf”

În cele din urmă, conflictul a fost aplanat, iar Alin Petrache a anunțat că FRR va plăti în continuare aceeaşi chirie de 2.500 de euro, ca şi în anii precedenți, în baza unui ordin de ministru.

ADVERTISEMENT

”Meciul cu Belgia se va juca pe Arcul de Triumf, la aceiaşi parametri, aşa cum am jucat anul trecut, şi acum doi ani. Nu putem să schimbăm parametrii, pentru că e vorba despre o federaţie sportivă naţională şi un complex sportiv naţional.

Sunt nişte stipulări clare în ordinele de miniştri, care trebuie respectate, pentru federaţiile sportive naţionale care au loturi în pregătire. Complexurile sportive naţionale de aia sunt subvenţionate de stat, pentru a veni în sprijinul sportului românesc, nu sunt SRL-uri. Ele fac venituri proprii în momentul în care nicio naţională nu îşi desfăşoară activitatea acolo. Deci vom plăti 2.500 de euro cu TVA”, a declarat Alin Petrache, pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Alin Petrache a discutat cu Elisabeta Lipă despre stadionul ”Arcul de Triumf”

Președintele FRR a mai precizat pentru sursa citată că s-a consultat și cu șefa ANS, Elisabeta Lipă.

”Am vorbit ieri cu doamna Lipă şi mi-a spus că rămânem pe aceiaşi parametri, să ne vedem de treabă, de Campionatul European. Eu am spus că nu îmi permit să dau 25.000 de euro undeva unde nu e normal să plătim o asemenea sumă. Păi suma asta costă un stagiu de pregătire.

Şi dacă aş plăti suma asta pentru 13 meciuri ar însemna ca jumătate din buget să se ducă pe chirie… Şi la o instituţie care ţine de ANS, care plăteşte tot ce ţine de întreţinerea bazei, şi apoi plăteşte şi federaţia din banii pe care îi primeşte de la ANS”, a mai spus Petrache.

Președinta ANS, Elisabeta Lipă, l-a criticat dur pe directorul CSN ”Arcul de Triumf”, Radu Popa, într-un interviu acordat pentru FANATIK.RO.

”Arcul de Triumf este privilegiat, pentru că își permite, având în vedere că are o bază nouă să aibă și tarifele pe măsură. Așa că, să nu-l mâniem pe Dumnezeu. Domnului director îi place așa să se plângă, că este un copil răsfățat. Eu spun că, asta înseamnă că e un manager prost dacă se plânge că nu are bani”, a declarat Elisabeta Lipă.

Stadionul Arcul de Triumf a fost modernizat de Compania Naţională de Investiţii în 2020 și inaugurat pe 3 iulie 2021, cu meciul de rugby România – Argentina.

ADVERTISEMENT