Sport

Alin Stoica, verdict brutal în războiul FCSB – CSA Steaua: „E cea mai iubită echipă!”

Alin Stoica intervine în forță în conflictul dintre FCSB și CSA Steaua, alegând fără să stea prea mult pe gânduri o tabără, cu riscul de a supăra suporterii.
18.10.2023 | 10:30
Alin Stoica verdict brutal in razboiul FCSB  CSA Steaua E cea mai iubita echipa
Alin Stoica, verdict brutal în războiul FCSB - CSA Steaua. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În opinia lui Alin Stoica, adevărata Steaua e CSA Steaua, nu FCSB. Așadar, dacă CSA Steaua ar promova în SuperLiga toți fanii ar ține cu această echipă pentru că acolo e „palmaresul”. Ar putea să nu fie de acord suporterii celor de la FCSB, „milioane” conform liderului Peluzei Nord, Gheorghe Mustață.

Alin Stoica, verdict brutal în războiul FCSB – CSA Steaua

Alin Stoica a ajuns la 43 de ani și urmărește atent conflictul dintre CSA Steaua și FCSB, considerând că echipa din liga secundă este adevărata Steaua. E drept, momentan echipa lui Oprița nu are drept de promovare și nu umple stadioanele, însă acest lucru s-a schimba radical dacă formația Armatei ar promova.

ADVERTISEMENT

„Da, este o problemă la CSA Steaua, este al treilea an când nu pot promova. E din cauza legii, am înţeles că sunt şi acum procese. E păcat că se întâmplă asta în România. Şi la Craiova e aceeaşi problemă cu cele două echipe, dar pentru mine palmaresul e cel mai important lucru. De asta joci fotbal, pentru palmares, pentru trofee.

Să ai Champions League în vitrină (n.r. face referire la Cupa Campionilor Europeni cucerită de Steaua în ’86) e ca şi cum ai câştiga Campionatul Mondial, e cel mai înalt nivel posibil în fotbal”, a declarat Alin Stoica pentru Orange Sport. Așadar, fostul fotbalist al lui Anderlecht crede că fanii vor migra în masă spre CSA Steaua, dacă echipa ar primi drept de promovare și ar ajunge în SuperLigă.

ADVERTISEMENT

„Da, cu siguranţă! Ei au palmaresul, CSA Steaua e cea mai iubită echipă din România, dar să vedem ce se va întâmpla, dacă vor obţine promovarea”, a completat Alin Stoica. În timp ce Alin Stoica pare că a ales deja o tabără, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis rejudecarea la Curtea de Apel a procesului pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB.

Deși un nou termen fusese programat pe 16 octombrie, judecătorii au decis o nouă amânare, pentru 23 octombrie. Momentan, CSA Steaua a câștigat pe 5 iulie 2019 la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua, din 1947 până în 2003. FCSB a atacat atunci decizia și în iunie 2021 Curtea de Apel București le-a tăiat 5 ani din palmares celor de la CSA Steaua, mai exact perioada 1998-2003.

ADVERTISEMENT

1998 este anul în care AFC Steaua s-a desprins de Armată, la solicitarea expresă a UEFA. Gigi Becali nu s-a împăcat niciodată cu acest gând de a pierde palmaresul și a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar acum verdictul ar fi așteptat pe 23 octombrie. Asta, dacă nu va exista o nouă amânare.

Alin Stoica mătură pe jos cu „naționala de aur”

Nu doar conflictul dintre CSA Steaua și FCSB a fost comentat tăios de Alin Stoica, ci și performanțele „naționalei de aur”, care nu ar fi tocmai de aur, potrivit lui Stoica. „Sper să se califice echipa la Euro 2024. Nu contează cum, prin ce mijloace sau că nu joacă fotbal. Nici în trecut nu practicam cel mai frumos fotbal.

ADVERTISEMENT

Hai să ne aducem aminte de trecut, atunci! Prin America, au câștigat două meciuri din noroc. Din alea două meciuri trăiesc și în ziua de azi, cu Columbia și Argentina. Pe Statele Unite ale Americii îi băteam și noi!”, a declarat Alin Stoica, potrivit sport.ro. În 2019, Alin Stoica făcea o declarație și mai dură, în direct la GSP Live: „Locul 8 nu se premiază. E boală să fii pe locul 8 și să spui că ești de aur! Locul 8 nu e de aur, doar primul e de aur. Ce facem, ne mințim? Generația de Aur este Steaua 1986, ei au ridicat trofeul”.

ADVERTISEMENT
1,65 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „FCSB înscrie în prima repriză” la meciul FCSB - FC Voluntari