News

Alina Gorghiu îl pune la zid pe preotul Nicolae Tănase, după declarațiile sale: ”Reacție de Ev Mediu, o invitație la viol!”

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a reacționat dur după afirmațiile revoltătoare ale preotului Nicolae Tănase. Spune că afirmațiile acestui sunt ”o invitație la viol”.
19.04.2024 | 17:39
Alina Gorghiu il pune la zid pe preotul Nicolae Tanase dupa declaratiile sale Reactie de Ev Mediu o invitatie la viol
Alina Gorghiu, după afirmațiile revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase: ”Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol!” Sursa foto: Facebook / Constanța TV
ADVERTISEMENT

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a avut o reacție dură după afirmațiile revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase, la Constanța. Oficialul Guvernului spune că prelatul a avut o atitudine de Ev Mediu.

Alina Gorghiu, după afirmațiile revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase: ”Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol!”

Declarațiile de-a dreptul iresponsabile ale preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului, făcute recent la Constanța, continuă să stârnească reacții puternice. Slujitorul Domnului a afirmat că fetele care sunt victime ale agresiunii sexuale ar trebui să fie trimise în închisoare. Acesta a sugerat că ele nu sunt nevinovate și ar trebui să își asume o parte din responsabilitate.

ADVERTISEMENT

După ce Biserica Ortodoxă Română (BOR), prin vocea lui Vasile Bănescu, a numit, joi, reacția preotului drept ”o mostră de gândire barbar clericalizată”, vineri a venit și o poziție dinspre Guvern.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a spus, referitor la afirmațiile preotului Nicolae Tănase, că nu este doar o declaraţie neinspirată, ci este ”o invitație la viol”.

ADVERTISEMENT

Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol! Oameni buni, genul ăsta de declarație e de Ev Mediu, șocantă! Preotul din localitatea Valea Plopului a spus că și ‘fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase’, nu doar agresorii, săracii.

Afirmația asta trebuie sancționată ferm la nivel public, nu trecută sub tăcere, pentru că din acest motiv – ‘tăcerea’ – încă sunt destui români care consideră că asta e, poate și violul era justificat fiindcă fusta era prea scurtă sau e normal să-ți mai iei o palmă de la ‘bărbat’”, scrie Gorghiu.

ADVERTISEMENT

Ministrul Gorghiu: ”O astfel de afirmație este inacceptabilă din partea unui preot”

În aceeași postare de pe platforma de socializare, Alina Gorghiu a mai precizat că un preot este o persoană cu influenţă la nivelul comunităţii şi ”o astfel de afirmaţie este inacceptabilă”.

”Sub nicio formă, în nicio circumstanţă, violul nu este permis, justificat şi sub nicio formă nu putem vorbi vreodată de o vină a victimei! Nu reacţionez numai în calitate de cetăţean simplu, de femeie, dar şi în calitate de ministru al Justiţiei pentru că o astfel de declaraţie submineaza sistemul de justiţie pe care ne străduim atât de mult, zi de zi, să-l facem cât mai credibil.

ADVERTISEMENT

Nu, în România şi în niciun stat normal la cap nu se va face vreodată închisoare pentru că “eşti prea frumoasă” şi din acest motiv, chipurile, ai fost victima unei agresiuni sexuale”, a mai precizat ministra Justiției.

ADVERTISEMENT
Tags: