News

Alocațiile cresc cu 20% de la 1 septembrie. Alte majorări vor fi aplicate până în 2022

29.07.2020 | 21:01
Alocatiile cresc cu 20 de la 1 septembrie Alte majorari vor fi aplicate pana in 2022
ADVERTISEMENT

Guvernul discută, la această oră, un proiect de ordonanță de urgență care prevede ca alocațiile pentru copii să fie majorate cu 20% de la 1 septembrie.

În următorii ani, 2021 și 2022, se vor face alte majorări, în  același cuantum, astfel încât dublarea alocațiilor copiilor să fie atinsă în a doua  jumătate a lui  2022, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Etapizarea dublării alocațiilor este socotită ca o variantă sustenabilă din punct de vedere economic.

Majorările alocațiilor se vor face semestrial

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va prezenta astăzi, în şedinţa de Guvern, proiectul ordonanţei de urgenţă care prevede în mod expres dublarea alocaţiilor pentru copii, în cuantumul prevăzut de noua lege, 300 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani, respectiv, 600 pentru cei între 0 şi 2 ani şi pentru copiii cu dizabilităţi de la 0 la 18 ani. Calendarul pe care vi-l propun pentru a putea avea suportul necesar în bugetul de anul acesta şi cel pentru anii viitori va fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creşteri să fie etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi la 1 iulie cu câte 20% şi la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la începutul ședinței de Guvern.

ADVERTISEMENT

Varianta a fost agreată în  urma unor  discuții pe care Violeta Alexandru le-a avut cu ministrul Finanţelor şi cu cel al Justiţiei.

Aceasta este propunerea pe care o formulăm şi o vom discuta împreună în cursul şedinţei. V-aş ruga să aveţi în vedere această propunere pentru creşterea alocaţiilor, astfel încât să putem avea un cadru reglementat încă din cursul acestei săptămâni”, a spus Alexandru.

ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban și-a dat acordul pe această variantă propusă. ”Am văzut prognozele şi, într-adevăr, putem avea resurse pe ritmul de creştere a alocaţiilor”, a afirmat Orban.