News

Încă un caz de infectare cu varianta Omicron a fost identificat în România. Numărul total a ajuns la opt

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că patru sportivi din Baia Mare, pasageri ai cursei din Africa de Sud, au fost confirmaţi cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.
12.12.2021 | 13:50
Inca un caz de infectare cu varianta Omicron a fost identificat in Romania Numarul total a ajuns la opt
ADVERTISEMENT
12-12-2021
11:55

Un nou caz de infectare cu varianta Omicron. Bărbatul a venit din Nigeria

Ministerul Sănătății a anunțat că a fost depistat încă un caz de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, astfel că numărul total de asemenea cazuri pe teritoriul României a ajuns la opt.

Este vorba despre un bărbat de 39 de ani din județul Maramureș care are istoric de călătorie în Nigeria. Acesta se află în izolare, iar starea lui de sănătate este bună. Bărbatul este vaccinat anti-Covid 19 cu schema completă”, se arată în informarea dată publicității de către Ministerul Sănătății.

Încă 4 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, în urma secvențierilor efectuate la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare „Cantacuzino”.

Este vorba despre sportivul al cărui rezultat parțial indica o suspiciune de infectarea cu tulpina Omicron și cei trei contacți ai săi din lotul de rugby. Anunțul a fost făcut sâmbătă seară de reprezentanții Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

“Încă 4 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, în urma secvențierilor efectuate la Institutul National de Cercetare -Dezvoltare “Cantacuzino”, a transmis MS, conform Antena3.

Patru sportivi din Baia Mare au fost confirmaţi cu varianta Omicron. Au fost pasageri ai cursei din Africa de Sud

Din fericire, toate persoanele se află într-o stare bună. Trei dintre cei patru sportivi erau vaccinați anti-Covid.

ADVERTISEMENT

După anunțul făcut în această seară de Ministerul Sănătății, România a ajuns la 7 cazuri confirmate cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Trei dintre sportivii depistați cu varianta Omicron erau vaccinați

”Este vorba despre sportivul al cărui rezultat parțial indica o suspiciune de infectarea cu tulpina Omicron și cei trei contacți ai săi din lotul de rugby, pasageri ai cursei din Africa de Sud, care au fost depistați pozitiv pentru virusul Sars Cov -2 în urma testelor RT- PCR.

ADVERTISEMENT

Toate cele 4 persoane se află în izolare, iar starea lor de sănătate este bună, 3 dintre acestea fiind vaccinate anti -Covid 19.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 7 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2″, se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a precizat recent că Varianta Omicron ar putea să circule în Europa, inclusiv în România, de mai mult timp.

„Părerea mea este că acest virus circulă deja de ceva timp şi în România, şi în alte ţări din Uniunea Europeană, pentru că până în data de 24 noiembrie nu am avut informaţii, nu a fost practic clasificat şi, în mod evident, a existat circulaţie din sudul Africii către Europa şi în perioada anterioară. Deci, o perioadă de câteva săptămâni probabil că vom mai sta liniştiţi”, a declarat Alexandru Rafila, vineri seara, la TVR, potrivit Ziare.com.

ADVERTISEMENT