News

Alte două localități din Ilfov au depășit rata de infectare de 2 la mie. Autoritățile au impus noi restricții

Două localități din Ilfov revin la restricții. Autoritățile au decis acest lucru după ce rata de incidență a trecut de 2 la mie
15.09.2021 | 23:18
Alte doua localitati din Ilfov au depasit rata de infectare de 2 la mie Autoritatile au impus noi restrictii
ADVERTISEMENT

Este vorba de localităţile Brăneşti şi Domneşti. În prima, rata de infectare a ajuns la 2,22 la mie. În cea din urmă, incidența cazurilor de Covid-19 cumulată la 14 zile este de 2,28 la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov s-a reunit într-o ședință, miercuri, și a adoptat o hotărâre prin care se impun noi restricții.

ADVERTISEMENT

Alte două localități din Ilfov au depășit rata de infectare de 2 la mie. Autoritățile au impus noi restricții

„Se constată că la nivelul localității Brănești rata de incidență cumulată la 14 zile, în data de 15.09.2021, este de 2.22/1000 de locuitori, iar la nivelul localității Domnești rata de incidență cumulată la 14 zile, în data de 15.09.2021, este de 2,28/1000 de locuitori,” se arată în hotărârea adoptată de autorități.

Astfel, au fost reintroduse unele măsuri restrictive. Printre cele mai importante sunt obligativitatea purtării măștii de protecție.

ADVERTISEMENT

Măsura este valabilă pentru toate spațiile exterioare aglomerate, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, dar şi la locul de muncă.

Totodată, oamenii care staționează pe o rază de 50 de metri de instituțiile de învățământ sunt obligați să folosească masca de protecție.

ADVERTISEMENT

La activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber pot participa cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

Ce restricții se impun în Domnești și Brătești

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 2,00,” au mai transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

„Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea spaţiului şi în intervalul orar 5,00 – 2,00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,” au adăugat.

Petrecerile private, nunți și botezuri, sunt și ele vizate de astfel de măsuri. Acestea diferă în funcție numărul de participanți și de spațiul asigurat pentru fiecare în parte. Puteți vedea lista completă a restricțiilor impuse în cele două localități aici. 

Cele două localități ilfovene se alătură altor cinci în care rata de incidență a depășit 2 la mie. În toate acestea, autoritățile au revenit la măsuri restrictive.

ADVERTISEMENT