Life

Alternativa perfectă pentru aglomerația de pe Valea Prahovei. E mult mai ieftin și peisajele îți taie răsuflarea

Alternativa perfectă pentru aglomerația de pe Valea Prahovei. Este mult mai ieftin aici și peisajele sunt unele ce îți pot tăia respirația.
28.06.2023 | 19:02
Alternativa perfecta pentru aglomeratia de pe Valea Prahovei E mult mai ieftin si peisajele iti taie rasuflarea
Alternativa perfectă pentru aglomerația de pe Valea Prahovei, Munții Măcinului. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Alternativa perfectă pentru aglomerația de pe Valea Prahovei. Este mult mai ieftin aici, dar peisajele nu lasă de dorit. Pot să îți taie răsuflarea!

Alternativa perfectă pentru aglomerația de pe Valea Prahovei

Dacă vrei o alternativă mai ieftină de vacanță decât Valea Prahovei, atunci trebuie să alegi Munții Măcinului. Munții Măcinului sunt cei mai bătrâni din țară, cu o biodiversitate demnă de apreciat.

ADVERTISEMENT

Prețurile nu sunt mari și se pot găsi cazări chiar și cu 150 de lei pe noapte. În general, pensiunile de aici cer în jur de 250 de lei pe noapte.

Munții au și șase trasee montane oficiale și priveliști spectaculoase. Nu sunt la fel de cunoscuți precum Munții Carpați din țara noastră, iar acest lucru poate fi unul bun pentru cei care nu doresc aglomerație în vacanță.

ADVERTISEMENT

Munții Măcinului sunt foarte speciali și pentru că deasupra lor trec an de an peste 10.000 de păsări călătoare atunci când pleacă în țările calde.

De altfel, în Munții Măcinului, alternativa pentru Valea Prahovei, există și un loc unic în toată lumea. Este vorba despre pădurea de fag dobrogeană care formează o insulă ascunsă.

ADVERTISEMENT

Munții Măciunului, parc național. Ce comori se găsesc aici ascunse

Munții Măcinului reprezintă, de fapt, un parc național foarte bogat atât în ceea ce privește flora dar și fauna. Specialiștii spun că pe o arie egală cu jumătate din suprafața Bucureștiului întâlnim jumătate din speciile de păsări de la noi dar și din flora României.

În Munții Măcinului există peste 2.000 de specii de plante, iar 70 dintre acestea sunt protejate de lege. Aici trăiesc și animale rare, cum sunt șoimul dunărean, mierla de piatră și pițigoiul de livadă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici mai trăiesc și țestoasa dobrogeană sau balaurul dobrogean. Acesta din urmă este cel mai mare șarpe existent în țara noastră.

Tot aici, într-o drumeție, vei putea zări sute de fluturi. În Munții Măcinului trăiesc 900 de specii diferite de fluturi, dar și alte insecte. Printre ei se află și cel mai mare fluture din Europa, anume fluturele ochi de păun de noapte.

În afară de Parcul Natural Munții Măcinului, mai poți să vizitezi Lacul Iacobdeal, format după extragerea granitului din fosta carieră de piatră. Mai poți să mergi și la Observatorul Astronomic de la Luncavița sau Cetatea Arrubium.

ADVERTISEMENT