News

Alți trei bolnavi Covid au fost transportați în Polonia. Provin de la UPU Cluj și Iași

Continuă transferul pacienților cu Covid din România în Polonia. Marți au mai fost transportați alți trei.
26.10.2021 | 23:47
Alti trei bolnavi Covid au fost transportati in Polonia Provin de la UPU Cluj si Iasi
ADVERTISEMENT

Bolnavii transferați marți seară provin de la UPU Cluj și UPU Iași.  Aceștia se aflau în stare gravă.

Concret, au fost transportați cu o aeronavă militară, de la Cluj-Napoca la Lodz, în Polonia. Avionul este unul tip C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române și a mai fost folosit pentru misiuni medicale.

ADVERTISEMENT

Pacienții sunt monitorizați pe parcursul transferului

Informația a fost transmisă de Ministerul Sănătății. Pe tot parcursul drumului, pacienții sunt atent supravegheați de cadrele medicale care îi însoțesc.

”Alți 3 pacienți cu COVID-19 sunt transferați în această seară în Polonia,  la Łódź. Este vorba despre 2 pacienți care au fost internați în unități de primiri urgențe din Cluj și un alt pacient din Iași care a fost transportat cu elicopterul până la Cluj Napoca.

ADVERTISEMENT

Toți pacienții se află în stare stabilă, transportabili, intubați și necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă”, a comunicat Ministerul Sănătății.

România continuă să primească ajutor extern sanitar de peste hotare

Instituția a mai transmis că până în prezent au fost transportați în afara țării, 47 de pacienți români, contaminați cu SARS-COV2.  Între timp, tot din afară continuă să sosească ajutor sanitar extern. Olanda ne-a ajutat zilele trecute cu 350 de concentratoare de oxigen.

ADVERTISEMENT

”Vorbim de un sprijin venit prin Programul RescEU al Protecţiei Civile Europene (…) Noi avem nevoie de concentratoare, iar ţara care a făcut această stocare este Olanda.

Prima dată ni s-au trimis 200 de concentratoare din Olanda, sub Protecţia Civilă Europeană, după ce s-a făcut consultarea dacă există în altă parte sau dacă scoatem din stocul care este ultima rezervă din care se scoate, şi acum s-a luat decizia de a scoate încă 350 de concentratoare”, a spus Raed Arafat, luni, într-o declarație de presă.

ADVERTISEMENT

Concentratoarele de oxigen sunt distribuite în spitalele din toată țara. Șeful DSU a precizat că urmează să mai primim și alte echipamente medicale de peste hotare.

”Nu vom întârzia distribuirea lor. Mai așteptăm echipamente și din alte state. Olanda s-a mișcat foarte rapid, când în weekend s-a luat decizia. Avem peste 30 de misiuni în spriin internațional.

Solidaritatea funcţionează, Mecanismul Protecţiei Civile Europene funcţionează şi funcţionează foarte bine”, a mai subliniat Arafat.

ADVERTISEMENT