News

Ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla este o posibilă dronă marină, folosită pentru bruiaj. Anunţul făcut de MApN

MApN confirmă: ambarcațiunea găsită în Marea Neagră era o dronă marină. Incidentul a fost descoperit în zona Tuzla
05.04.2024 | 12:22
Ambarcatiunea rasturnata la est de Tuzla este o posibila drona marina folosita pentru bruiaj Anuntul facut de MApN
Ambarcațiunea descoperită în derivă în zona Tuzla s-a dovedit a fi o dronă marină. Anunțul MApN. Sursa foto: Colaj foto / Observator
ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a declarat că obiectul descoperit în derivă miercuri în zona Tuzla din Marea Neagră s-a dovedit a fi o dronă marină. Aceasta a fost relocată într-o zonă sigură în apropierea poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia.

Dronă marină descoperită la Tuzla

MApN a comunicat vineri că ambarcațiunea care a fost răsturnată în apropierea Tuzlei și ulterior recuperată de nava ARSVOM s-a identificat ca fiind un posibil vehicul marin fără pilot.

ADVERTISEMENT

Ministerul investighează acest aspect împreună cu alte entități specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, respectând procedurile specifice.

„Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a pus în aplicare procedurile operaţionale specifice de cercetare a ambarcaţiunii. Miercuri, 3 aprilie 2024, nava de căutare-salvare Artemis a executat o misiune specifică pentru o ambarcaţiune răsturnată la aproximativ 20 Mm est Tuzla, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”, potrivit MApN.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a fost notificată de Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cu privire la ambarcațiunea răsturnată în zona Tuzlei.

A fost solicitată o navă de salvare pentru intervenție

Nava de căutare și salvare ARTEMIS a ARSVOM a fost chemată să intervină pentru operațiunile de căutare și salvare, dar nu s-a găsit nicio persoană. Singurul obiect identificat în perimetrul de căutare a fost ambarcațiunea răsturnată.

ADVERTISEMENT

„Nava SAR ARTEMIS, din cadrul ARSVOM, a fost solicitată să intervină pentru a efectua operaţiuni de căutare şi salvare, dar în urma căutărilor nu a fost găsită nicio persoană, singurul obiect identificat, în perimetrul de căutare, a fost barca răsturnată. Fiind considerată un pericol pentru siguranţa navigaţiei, ambarcaţiunea a fost remorcată de către nava Sar Artemis-ARSVOM şi adusă în port, pentru a se face investigaţii.

În acest moment este o anchetă în curs de desfăşurare şi se fac cercetări de către organele abilitate. În ce priveşte activitatea ARSVOM, misiunea a fost îndeplinită cu succes, conform procedurilor pentru intervenţii de căutare şi salvare, sub coordonarea şi la indicaţiile Centrului Maritim de Coordonare”, a transmis Agenţia.

ADVERTISEMENT

Fiind considerată o amenințare pentru siguranța navigației, ambarcațiunea a fost tractată de nava ARTEMIS și dusă în port pentru investigații ulterioare.

O anchetă este în curs de desfășurare, iar organele competente desfășoară cercetări. Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a finalizat misiunea cu succes, urmând procedurile standard pentru intervenții de căutare și salvare, sub coordonarea MRCC.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării