News

Ambasada Ucrainei cere anchetă după ce mascații din Berzunți au afișat simboluri pro-ruse: ”O manifestare semi-glumă”

Ambasada Ucrainei la București a avut o primă reacție după scandalul provocat de parada mascaților din Berzunți, județul Bacău.
03.01.2023 | 19:04
Ambasada Ucrainei cere ancheta dupa ce mascatii din Berzunti au afisat simboluri proruse O manifestare semigluma
Mascații din Berzunți au afișat simboluri ale armatei ruse la parada din Ajunul Noului An / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: captură Buna Ziua Bacău
ADVERTISEMENT

Ambasada Ucrainei la București a cerut autorităților din România să deschidă o anchetă în legătură cu parada mascaților din Berzunți, organizată în aceeași zi în care armata rusă declanșa un atac masiv cu rachete asupra obiectivelor civile.

Ambasada Ucrainei: ”Această manifestare nu reprezintă poporul român”

”Apelăm la instituțiile de drept ale României să efectueze o anchetă rapidă și detaliată a evenimentului menționat”, a arătat Ambasada Ucrainei la București, într-un mesaj pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Kievului în România cred că această manifestare nu reprezintă o poziție a poporului român în legătură cu situația actuală din Ucraina și a caracterizat acest eveniment ca o glumă.

”Cu regret constatăm faptul că, în ziua când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea Federaţiei Ruse, în judeţul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreia au fost folosite simboluri ale teroriştilor ruşi.

ADVERTISEMENT

Suntem convinşi că asemenea manifestare contrazice dispoziţiei poporului român, care şi-a exprimat sprijinul necondiţionat Ucrainei în războiul declanşat de către Federaţia Rusă împotriva statului ucrainean.

Sperăm că acest eveniment va fi evaluat corespunzător de către societatea română”, au arătat reprezentanții ambasadei.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au declanșat deja o anchetă în cazul paradei mascaților de la Berzunți

Luni dimineața, IPJ Bacău a anunțat că a deschis un dosar penal în legătură cu imaginile postate pe platformele de socializare în care zeci de persoane mascate apar purtând simboluri ale armatei ruse, obiecte care imită armele (inclusiv nucleare) și chiar un portret al lui Vladimir Putin.

”Poliţiştii băcăuani s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spaţiul public şi au demarat verificări  în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situaţia de fapt, iar în funcţie de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun”, a transmis IPJ Bacău.

ADVERTISEMENT

În fiecare an, în localitatea Berzunți din județul Bacău se organizează o paradă a mascaților, în care aceștia abordează câteva teme care au legătură cu actualitatea socială. De această dată, tema aleasă a fost una extrem de controversată, dovadă și reacția virulentă din mediul online a celor care au vizionat imaginile.

ADVERTISEMENT
Tags: