News

Ambasadorul Israelului în România: „Singurul mesaj pe care Iranul îl înțelege este mesajul în forță”

Ambasadorul Israelului în România a declarat că duminică lumea civilizată trebuie să ia poziție puternică împotriva Iranului
14.04.2024 | 10:19
Ambasadorul Israelului in Romania Singurul mesaj pe care Iranul il intelege este mesajul in forta
Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, într-o declarație făcută duminică dimineață, după atacul cu drone și rachete al Iranului, a lăsat impresia că Israelul este hotărât să riposteze puternic împotriva regimului de la Teheran.

Israelul, pregătit să riposteze la atacul Iranului

Prezent în studiourile Știrilor ProTv, ambasadorul Israelului la București a declarat că la Tel Aviv deja s-a luat decizia cu privire la riposta asupra Iranului pentru atacul masiv cu drone și rachete declanșat sâmbătă noaptea.

ADVERTISEMENT

„S-a stabilit, există aprobate măsuri pe care le vom lua, ne consultăm cu aliații. Înțelegem că oamenii sunt îngrijorați. Este o escaladare importantă a situației cu care Israelul nu poate fi de acord. Dar vom lua toate măsurile pentru a ne apăra. Credem că trebuie să îi țintim pe cei care ne țintesc. Nu vom ezita să răspundem. Cel mai bun lucru este să nu vorbim prea mult, ci să facem”, a declarat, Excelența Sa, domnul Reuven Azar la Știrile ProTv.

De asemenea, acesta a precizat că Israelul așteaptă un răspuns dur și din partea comunității internaționale față de Teheran, subliniind că Iranul a atacat constant Israelul în toți acești ani prin forțele sale proxi din regiune.

ADVERTISEMENT

„Ce așteptăm de la comunitatea internațională este o atitudine fermă față de ce a făcut Iranul, pentru că este o sursă de destabilizare în regiune. A înarmat grupuri teroriste cu arme pe care nici măcar armatele regulate nu le au, cu unicul scop de a distruge Israelul.

O țară care vrea să distrugă o altă țară care este membru al ONU și a legislației internaționale, fără să mai menționăm că ne atacă direct pe noi în mod masiv, trebuie să înțelegeți, nu există altă țară în istoria lumii, care a fost atacată cum a fost atacat Israelul de Iran, de-a lungul istoriei”, a mai spus ambasadorul Israelului în România.

ADVERTISEMENT

„Lumea civilizată trebuie să ia poziție puternică”

În ceea ce privește atacul desfășurat de Iran sâmbătă noaptea, oficialul israelian a precizat că doar un copil de șapte ani a fost rănit, iar pagubele materiale sunt minime, subliniind că 99% din dronele și rachetele lansate de Teheran au fost distruse înainte să-și atingă ținta.

„A fost o încercare de a teroriza Israelul, ceea ce nu e ceva nou. Iranul ne-a atacat indirect – cu arme plasate în jurul Israelului – din Liban, din Siria către Israel. Israelul își rezervă dreptul de a se apăra”, a mai spus Reuven Azar.

ADVERTISEMENT

În acest context, ambasadorul Israelului la București a subliniat că există pericolul ca acest conflict să escaladeze în regiune, însă a susținut că este necesar ca lumea civilizată să ia o poziție mult mai fermă în față de regimul de la Teheran.

„Atacul nu s-a terminat. Încă vin rachete, încă sunt trase rachete. Și, da, dacă vorbiți despre o escaladare în regiune, există potențialul ca tot să se întindă la nivel regional. Concluzia este că lumea civilizată trebuie să ia poziție puternică împotriva Iranului și să fie mult mai hotărâtă. Singurul mesaj pe care Iranul îl înțelege este mesajul în forță, altfel, nu va fi înduplecat”, a mai precizat ambasadorul, subliniind că Israelul așteaptă ca ONU să impună noi sancțiuni împotriva Iranului.

ADVERTISEMENT
Tags: