News

Ambulanță implicată într-un accident, în București. Echipajul trebuia să preia o femeie însărcinată

Un accident rutier, în care a fost implicată o ambulanță, a avut loc în București. Două persoane au fost rănite, fiind transportate la spital.
03.04.2024 | 12:26
Ambulanta implicata intrun accident in Bucuresti Echipajul trebuia sa preia o femeie insarcinata
Ambulanță implicată într-un accident, în București. Foto Facebook Carla Tanasie
ADVERTISEMENT

O ambulanță a fost implicată într-un accident rutier, miercuri, în București, la intersecția străzilor Berzei cu Știrbei Vodă. Două persoane au fost rănite, după ce o șoferiță nu a acordat prioritate echipajului medical aflat în misiune.

Accident cu o ambulanță, în București. Două persoane sunt rănite

Din primele informații, se pare că autospeciala Serviciului de Ambulanță București-Ilfov mergea la o solicitare. De acolo ar fi trebuit să preia o femeie însărcinată pentru a o transporta la spital, potrivit România Tv.

ADVERTISEMENT

Înainte să ajungă la destinație, ambulanța a fost lovită de o șoferiță, care conducea un autoturism Mercedes. Se pare că femeia nu a auzit semnalele acustice ale echipajului, astfel că nu a acordat prioritate.

Impactul a fost puternic, iar asistenta din ambulanță, dar și șoferița sunt rănite. Un alt echipaj medical a ajuns în zona respectivă pentru a acorda primul ajutor victimelor. Ambele femei au fost transportate la o unitate spitalicească.

ADVERTISEMENT

Trei oameni au ajuns la spital, după un accident similar produs duminică

Un alt accident în care a fost implicată o ambulanță s-a produs, duminică, 31 martie, în sectorul 5 al Capitalei. Circumstanțele în care a avut loc evenimentul rutier au fost similare celui petrecut astăzi.

Șoferul unui autoturism nu ar fi dat prioritate echipajului SMURD aflat în misiune. În urma coliziunii, vehiculul de intervenție s-a răsturnat. În interior se afla și un pacient, care a fost preluat și dus la o unitate medicală cu o altă ambulanță.

ADVERTISEMENT

De asemenea, paramedicul și un pasager din cealaltă mașină au fost transportați la spital. Este vorba despre un copil de 7 ani, care avea contuzii ușoare și a făcut un atac de panică după producerea accidentului.

„La momentul producerii accidentului rutier, pacientul din ambulanță (bărbat) era transportat la Spitalul Universitar cu probleme medicale la un braț. În urma evenimentului rutier a fost evaluat medical și prezenta un traumatism cranio-cerebral.

ADVERTISEMENT

De asemenea, paramedicul din compartimentul în care se afla și pacientul prezenta contuzii. Ambii au fost transportați la Spitalul Universitar de 2 ambulanțe SMURD”, a transmis ISU București-Ilfov, la momentul respectiv.

 

ADVERTISEMENT