News

Amendă record primită de o femeie din România care și-a abandonat câinele. Are de plătit o sumă uriașă

Amendă record pentru o femeie din Satu Mare. Aceasta și-a abandonat câinele pe marginea unui drum. Animalul rănit a fost găsit de autorități
16.01.2023 | 20:58
Amenda record primita de o femeie din Romania care sia abandonat cainele Are de platit o suma uriasa
O femeie din Satu Mare și-a abandonat câinele rănit. A primit o amendă uriașă. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Amendă record pentru un gest greu de înțeles făcut de o femeie din Satu Mare. Aceasta și-a abandonat animalul de companie pe marginea unui drum.

Amendă record pentru o femeie din Satu Mare

Cazul a fost raportat în localitatea Istrău. Femeia şi-a abandonat câinele, care era bolnav, într-un șanț de lângă marginea unui drum. Descoperirea a fost făcută de reprezentații Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

ADVERTISEMENT

Imediat, cazul a fost preluat de Polițiștii de la Protecția Animalelor. Agenții specializați au fost anunțați cu privire la acest caz și s-au deplasat în locul indicat.

Cățelul era microcipat, astfel că autoritățile au găsit-o foarte ușor pe femeia care l-a părăsit. Depistată de poliție, aceasta și-a asumat fapta și a primit o amendă record. Vorbim despre 12.000 de lei.

ADVERTISEMENT

”Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare-Biroul pentru Protecţia Animalelor, au fost sesizaţi despre faptul că un animal ar fi fost găsit abandonat, într-un şanţ aflat între localităţile Istrău şi Crişeni. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă.

Astfel, aceştia au identificat un animal din specia canină, care se afla într-o stare gravă de sănătate. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că animalul este microcipat şi au reuşit identificarea proprietarului, fiind vorba despre o femeie din localitatea Istrău, care şi-ar fi recunoscut fapta”, precizează IPJ Satu Mare.

ADVERTISEMENT

Un caz similar a fost raportat și în apropiere de Capitală, în vara anului trecut. În iunie, un bărbat a fost amendat cu o sumă uriașă. Acesta își abandonase câinele în zona Mănăstirii Căldărușani, comuna Gruiu, județul Ilfov.

La acea dată, polițiștii au fost în teren să caute animalul, dar nu l-au găsit. A fost depistat, în schimb, proprietarul, cel care a trebuit să plătească o amendă de 12.000 de lei pentru fapta sa.

ADVERTISEMENT

Ce prevede legea în cazul abandonului unui animal

Legea 205/2004 privind protecția animalelor prevede că abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului este strict interzisă.

Lucrul acest este valabil și pentru maltratarea animalelor sau despărțirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viață.

Potrivit legii, abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost și tratament medical.

ADVERTISEMENT
Tags: