Life

Amendă uriașă pentru o femeie care și-a abandonat pisica rănită. Caz uluitor în Reșita

Amendă uriașă pentru o femeie care și-a abandonat pisica rănită. Poliția animalelor a intrat pe fir, iar femeia a fost aspru pedepsită.
12.07.2023 | 00:27
Amenda uriasa pentru o femeie care sia abandonat pisica ranita Caz uluitor in Resita
Amendă uriașă pentru o femeie care și-a abandonat pisica. Animalul era rănit. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

O femeie de 48 de ani din Reșita a fost amendată cu maximul prevăzut de lege după ce și-a abandonat pisica rănită.

Amendă uriașă pentru o femeie care și-a abandonat pisica. Animalul era rănit

Femeia de 48 de ani din Reșita a abandonat pisica rănită într-o pungă de plastic. Aceasta a lăsat animalul în voia sorții, chiar pe stradă.

ADVERTISEMENT

Oamenii care au fost martori la incident l-au raportat la Poliția animalelor, care a intervenit. Femeia a fost găsită și a primit o amendă uriașă pentru că și-a abandonat pisica.

De fapt, este vorba despre maximul legal al amenzii, adică 12.000 de lei. Femeia care a abandonat pisica rănită nu mai are altceva de făcut acum decât să își regreta fapta și să plăteasca amenda!

ADVERTISEMENT

“Imediat, poliţiştii au început verificările şi au identificat persoana care a abandonat animalul, fiind vorba despre o femeie de 48 de ani, din Reşiţa.

Pentru fapta comisă, a fost sancţionată cu amendă contravenţională de 12.000 de lei”, a precizat  Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin.

ADVERTISEMENT

Din fericire, pisica a fost salvată de la soarta crudă ce o aștepta, fiind abandonată pe stradă, într-o pungă.

Aceasta a fost lăsată să moară, pentru că s-ar fi putut asfixia în orice moment. Animalul a fost predat către un centru de îngrijire și este acum tratată pentru rănile suferite.

ADVERTISEMENT

Tot mai mulți oameni își abandonează animalele

Abandonarea animalelor este contravenție și este pedepsită cu amenzi usturătoare. Cea mai mică amendă dată celor care își lasă de izbeliște animalele este de 3.000 de lei. Cea mai mare este 12.000 de lei, cât a primit și această femeie.

Experții au arătat că tot mai mulți oameni au început să își abandoneze animalele de companie. Mulți nu își mai permit să mai hrănească încă o gură din cauza costurilor mari ale vieții.

Fenomenul este vizibil peste tot în lume, inflația fiind de vină. 28% dintre proprietarii de animale sunt îngrijorați că nu mai pot să aibă grijă de ele, iar 13% spun că au făcut datorii pentru a putea să-și țină animalele în continuare.

ADVERTISEMENT