News

Amenințare cu bomba la Paris. Un bărbat s-a baricadat în sediul Consulatului Iranului: „A fost văzut purtând o vestă explozivă”

Amenințare cu bomba la Paris, vineri, 19 aprilie. Un bărbat a pus autoritățile pe jar, după ce a intrat în sediul Consulatului Iranului.
19.04.2024 | 17:39
Amenintare cu bomba la Paris Un barbat sa baricadat in sediul Consulatului Iranului A fost vazut purtand o vesta exploziva
Amenințare cu bomba la Paris. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mobilizare majoră de forțe la Paris, aici unde a avut loc amenințare cu bomba. Incidentul s-a produs vineri, 19 aprilie, în jurul prânzului, la sediul Consulatului Iranului. Un bărbat s-a baricadat în interiorul clădirii, aflată în arondismentul al XVI-lea.

Amenințare cu bomba la Paris. Un bărbat a fost arestat

S-a întâmplat pe bulevardul Iéna, lângă râul Sena și Trocadero, o zonă frecventată de turiștii străini. În acest context, reprezentanții Consulatului iranian au solicitat intervenția polițiștilor de urgență.

ADVERTISEMENT

Agenții de intervenție ai BRI au încercuit zona respectivă, iar străzile aflate în apropiere au fost izolate. De altfel, circulația metroului pe liniile 9 și 6 a fost suspendată pentru câteva ore, din cauza incidentului.

Potrivit autorităților, citate de Le Figaro, persoana în cauză a fost văzută de un martor, în jurul orei 11:00. Respectivul prezenta un comportament suspect. Totodată, conform aceleași surse, bărbatul ar fi purtat o grenadă sau o vestă explozivă.

ADVERTISEMENT

„Astăzi (vineri), către ora (locală) 11.00 (12.00, ora României), un bărbat a fost văzut de către un singur martor intrând în (sediul) Consulatului Iranului de pe strada Fresnel, în (arondismentul) 16, purtând o grenadă sau o vestă explozivă”, au transmis oamenii legii.

În jurul orei 14:45, bărbatul a fost arestat, iar acum se află în custodia oamenilor legii. Conform BFMTV, din primele date se pare că individul nu avea explozivi asupra sa. El a fost dus la audieri.

ADVERTISEMENT

„Bărbatul a ieşit din consulat şi este controlat de BRI (o unitate de elită a poliţiei franceze – n.red.). Are loc o verificare a locului”, au mai spus autoritățile referitor la acest incident.

O femeie a fost împușcată la Paris

În luna octombrie a anului trecut un eveniment dramatic a avut loc tot la Paris, aici unde o femeie a fost împușcată de poliție, după ce a amenințat că se va arunca în aer. S-a întâmplat la stația Bibliothèque François Mitterrand.

ADVERTISEMENT

Pentru că a continuat să amenințe polțiștii și ținea mâinile ascunse în abaya, agenții au fost nevoiți să utilizeze armele din dotare. Ea a fost împușcată în stomac, fiind transportată la un spital. Ulterior, pirotehniştii sosiți la fața locului nu au găsit niciun obiect exploziv asupra femeii.

 

ADVERTISEMENT
Tags: