News

Gaza a deschis porțile iadului. Femeie împușcată de poliție la Paris, după ce a amenințat că va comite un atentat terorist

O femeie îmbrăcată în haine tradiționale musulmane a fost împușcată marți, la Paris, după ce a amenințat că se va arunca în aer.
31.10.2023 | 12:16
Gaza a deschis portile iadului Femeie impuscata de politie la Paris dupa ce a amenintat ca va comite un atentat terorist
Imagine de la locul incidentului din Paris Foto: SC/A17
ADVERTISEMENT

Marți dimineața, la Paris, poliția a deschis focul asupra unei femei acoperite complet care făcea remarci amenințătoare și de susținere a terorismului, amenințând că va comite un atentat. În urma rănilor suferite, ea a fost rănită şi s-a prăbuşit pe caldarâm.

Femeia a refuzat să-şi scoată mâinile din abaya

Autoritățile au fost alertate de călătorul unui tren, care a anunțat autoritățile despre comportamentul unei femei care profera amenințări. Poliția a intervenit la stația Bibliothèque François Mitterrand și a reușit să izoleze pe femeie.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu a respectat dispozițiile poliției de a se culca la pământ şi s-a îndreptat către oamenii legii, amenințând că se aruncă în aer. Temându-se pentru siguranța lor, ofițerii au fost nevoiți să-și folosească armele.

În jurul orei 9.30 (ora 10.30, ora României), în stația RER din Austerlitz, în arondismentul 13 al Parisului, suspecta, purtând o abaya, a făcut amenințări la adresa trecătorilor. Ea a amenințat că „va arunca totul ân aer”, a declarat o sursă din poliție, pentru Le Figaro.

ADVERTISEMENT

Ea este apoi văzută la stația Bibliothèque François Mitterrand, ascunzându-și mâinile în abaya. O echipă anti-tero a intervenit la fața locului și a încercat să o izoleze în timp ce ea striga „Allahu Akbar” și tot refuză să-și arate mâinile.

“În timp ce femeia se împotrivea ordinelelor poliției, agenții sunt au fost nevoiți să-și folosească armele”, au mai declarat sursele.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor Le Figaro, femeia a fost împuşcată în stomac și a fost transferată de urgenţă la spital. Prognosticul său de viață este rezervat, dar starea sa este încă stabilă. Intervenția poliției la fața locului este încă în desfășurare.

La faţa locului au intervenit brigăzile cu câini și specialiști în deminare pentru a se asigura că în stația Bibliothèque François Mitterrand nu sunt explozivi. În prezent, această staţie este încă inaccesibilă publicului.

ADVERTISEMENT

Echipa de pirotehnişti nu a descoperit niciun obiect exploziv sau periculos asupra femeii. Motivațiile suspectei rămân de stabilit, la fel ca și profilul acesteia. Au fost deschise două anchete, una încredințată poliției judiciare din Paris pentru „amenințări cu moartea și acte de intimidare împotriva unui titular de autoritate publică pentru a-l împiedica să-și îndeplinească misiunea”. Cea de-a doua a fost încredințată inspectoratului general al poliției naționale (IGPN) pentru „violență intenționată”, pentru a se confirma că funcționarul și-a folosit arma în condiții legale.

ADVERTISEMENT