News

Americanii anunță că au „probe imense” care arată că noul coronavirus a fost creat de chinezi într-un laborator

03.05.2020 | 20:28
Americanii anunta ca au probe imense care arata ca noul coronavirus a fost creat de chinezi intrun laborator
ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii insistă cu teoria că noul coronavirus ar fi fost făcut într-un laborator din China. Secretarul american de stat Mike Pompeo a declarat că SUA ar deține dovezi „semnificative” conform cărora virusul a scăpat dintr-un laborator din Wuhan.

Americanii acuză din nou China

Într-o intervenție la postul ABC, Pompeo a declarat că e sigur că virusul a fost creat într-un laborator chinez. Asta, cu toate că cei de la Organizația Mondială a Sănătății au dat asigurări că virusul a apărut pe cale naturală.

ADVERTISEMENT

”Există probe imense că de acolo a plecat”, a declarat Pompeo. Cu toate acestea, Pompeo nu a putut să ofere „detalii” despre aceste „probe” și nici nu a declarat, fără echivoc, că îmbrățișează această teorie.

„China este cunoscută pentru predilecţia ei de a infecta lumea şi de a folosi laboratoare care nu respectă normele. Nu este prima dată când lumea este pusă în pericol de un virus provenit din laboratoarele chineze”, a completat Pompeo, conform Libertatea

ADVERTISEMENT

Americanii se feresc să-i acuze direct pe chinezi că ar fi creat virusul cu intenția de a infecta lumea, însă lasă să se înțeleagă că autoritățile din China au tratat cu superficialitate întregul caz și au dus, astfel, la infectarea planetei.

De asemenea, Pompeo le reproșează chinezilor că refuză să colaboreze cu OMS și cu alte țări, fiind predispuși să mușamalizeze întreaga poveste.

ADVERTISEMENT

„Ei continuă să împiedice accesul occidentalilor, al celor mai buni medici. Trebuie să putem merge acolo. Încă nu avem eşantioanele virusului de care avem nevoie”, a completat Pompeo.

Donald Trump vs Organizația Mondială a Sănătății

Teoriile conspiraționiste care acuză China că ar fi creat virusul într-un laborator sunt vechi, însă doar recent au fost asumate de președintele Donald Trump. Acesta a declarat că deține dovezi că virusul provine dintr-un laborator chinez, însă a refuzat să ofere mai multe detalii.

ADVERTISEMENT

În schimb, Organizația Mondială a Sănătății insistă cu orice ocazie că virusul nu a fost creat de om.

ADVERTISEMENT